fbpx

Multisoft za obrazovanje u XXI veku

U više od četvrt veka postojanja, dve decenije smo izdvojili borbi za modernizaciju obrazovanja. Napravili smo preko 100 obrazovnih multimedijalnih programa i nastavnih sredstava namenjenih deci, učenicima, nastavnicima i IT profesionalcima. Njihov kvalitet je dokazan nagradama i priznanjima. Čak i u svetu!

Najkraće uputstvo za preuzimanje i puštanje programa (2021) Featured

Rate this item
(0 votes)

Svi naši multimedijalni obrazovni programi za najmlađe, kao i enciklopedije za starije NEMAJU INSTALACIJU! U nastavku teksta se nalaze kratka uputstva za njihovo preuzimanje i prvo startovanje...

Ako se multimedijalni obrazovni programi nalaze na diskovima, oni se automatski startuju odmah po ubacivanju diska u računar. I to je najjednostavnije rešenje za korisnike, zar ne?

Međutim, kako danas većina prenosnih Windows računara nema kompakt disk, a da se većina programa danas kupuje u online prodavnicama (preuzima tj. downloaduje), tako i naši korisnici većinom plaćaju i kopiraju naše programe direktno sa Interneta. Zato smo kompletan sadržaj sa svakog našeg diska (stotine ili hiljade datoteka) spakovali (zipovali) u jednu veliku datoteku (arhivu).

Zato, nakon preuzimanja, korisnik svaku ZIP datoteku mora raspakovati na svom računaru.

Raspakivanje preuzetih datoteka je jednostavno:

 1. Kliknete na preuzetu datoteku DESNIM dugmetom miša
 2. Iz otvorenog padajućeg menija kliknete na EXTRACT ALL...
 3. U novootvorenom prozoru izaberite folder u koji ćete smestiti naše raspakovane programe (predlažemo da, ako ga još nemate, napravite folder „Multisoft“ u koji možete smestiti sve naše programe)
 4. Potvrdite izbor i programi će se raspakovati za nekoliko sekundi (ako je, na primer, u pitanju program „Ce De Bukvar“, on će kompletno biti raspakovan u folderu „CeDeBukvar“)

Pozivanje program je isto tako jednostavno:

 1. Otvorite folder u kome se nalazi raspakovan program (ako je, na primer, u pitanju program „Ce De Bukvar“, on će kompletno biti raspakovan u folderu „CeDeBukvar“)
 2. Dva puta kliknete na datoteku START.EXE (od skoro se svaki naš program startuje pozivanjem datoteka sa ovim imenom) i program će započeti da radi.

U slučaju da Vaša zaštita od opasnih programa u Windowsu javi da ne prepoznaje naš program kao siguran (što ne znači da ima virus) i otvori prozor na kome piše „Windows protected your PC“

 1. Kliknite na dugme “Run anyway”

U slučaju da vaš "Ce De Bukvar" ili neki drugi ćirilični program za decu nema sva ćirilična slova, to znači da Vaš Windows nije dozvolio ubacivanje fontova na Vaš računar. Zato prilikom narednog startovanja programa uradite ovo:

 1. Desnim tasterom miša kliknite na START.EXE
 2. U padajućem meniju izaberite „Run as administrator“ i program će to uraditi umesto Vas
Read 1192 times

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

 • Platite i preuzmite programe
  Platite i preuzmite programe

  Od odluke da kupite multimedijalni obrazovni program, preko downloada i plaćanja, pa sve do njegovog startovanja na vašem računaru može proći samo 5 minuta. Plaćanje možete ostvariti na 2 načina:

 • My Book Machine
  My Book Machine

  UDAHNITE ŽIVOT KNJIGAMA - Kreirajte pripreme za čas, mesečne ili godišnje planove, pomoćna nastavna sredstva, uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. Uz MBM Editor one neće imati samo tekstove i statične ilustracije već će biti „žive“, pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka iz drugim programima, animacija, objekata ili celih Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka. Naučite i učenike da kreiraju svoje knjige. U nastavku teksta otvorite neku od MBM knjiga ili pogledajte primer "pisanja" knjige.

 • Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)
  Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)

  O Kreatoru Folija i Digitalnim folijama znate već putno, a ovde ćemo samo objasniti cene i moguću uštedu.

  SVE CENE POGLEDAJTE U NASTAVKU TEKSTA...

 • Namena programa (po uzrastu korisnika)
  Namena programa (po uzrastu korisnika)

  Naši multimedijalni programi su namenjenim različitim grupama. U narednoj tabeli su navedene ciljne grupe za sve naše originalne programe.

  PREDŠKOLCI (VELIKI POPUST)

  PRVACI (VELIKI POPUST)

  DRUGACI (VELIKI POPUST)

  TREĆACI (VELIKI POPUST)

 • Namena programa (za predavače)
  Namena programa (za predavače)

  Pogledajte kako Vam Multisoft može pomoći u pripremi i izvođenju nastave. Ovde ćemo nabrojati sve programe koje možete koristiti (po predmetima i uzrastima)