fbpx

Zakrpe i fontovi

Rate this item
(0 votes)

Mi smo uvek aktuelni i sve naše verzije prilagođavamo najnovijim verzijama Windows-a. Zato sve nove verzije rade i na 64-bitnoj verziji Windows 7 operativnog sistema. Ipak, ako koristite stare verzije programa i imate određene probleme, pokušajte da pronađete zakrpe u ovom tekstu ili otvorite sekciju "Podrška" i izaberite odgovarajući tekst.

Kako je s jedne strane naš Bukvar ili neki stariji disk pravljen za neke starije operativne sisteme, a naknadno podešen i da radi na Windows XP i Windows 7 (32-bitnom) operativnom sistemu, a s druge strane ne možemo od Microsofta da dobijemo određene "tajne", neki od naših starijih diskova koji koriste one "starinske" ćirilične fontove mogu prilikom prvog startovanja da imaju sitne probleme (ne javljaju se na Windows 95/98,ME,200,NT), a koji se najčešće rešavaju "ručnim" instaliranjem fontova.

To znači da ako Vam se pojavi prazan beli Toolbook ekran, morate sami instalirati fontove. Imate ih na svakom disku u folderu fontovi, osim na prvim verzijama Ce De Bukvara. I zato ih možete kopirati sa ove stranice.

Arhivu Fontovi.zip raspakujte bilo gde u okviru vašeg hard-diska, a zatim pratite uputstvo za instalaciju fontova, koje možete naći ovde.

Ako imate neke druge greške, tj. ako Vam računar javi da nemate neki od dole navedenih datoteka (a sve to zbog nekog Vašeg specijalnog podešavanja Windowsa), onda jednostavno preuzmete potrebne datoteke i dalje sledite uputstva koja se nalaze u našoj sekciji Pitanja i odgovori!.

U okviru arhive autoexec_files.zip možete pročitati način prebacivanja fajla autoexec.nt.
Sve ostale .dll i .exe fajlove je potrebno kopirati na lokaciju c:\Windows\system32

fontovi.zip preuzmi
autoexec_files.zip preuzmi
shell.dll preuzmi
TBWIN.DLL preuzmi
TB89NET.EXE preuzmi
TB89RMT.dll preuzmi
TB89W32.dll preuzmi
MTB40LNL.DLL preuzmi
COMPOBJ.DLL preuzmi
OLE2.DLL preuzmi
OC25.DLL preuzmi
Read 1736 times

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

 • Platite i preuzmite programe
  Platite i preuzmite programe

  Od odluke da kupite multimedijalni obrazovni program, preko downloada i plaćanja, pa sve do njegovog startovanja na vašem računaru može proći samo 5 minuta. Plaćanje možete ostvariti na 2 načina:

 • My Book Machine
  My Book Machine

  UDAHNITE ŽIVOT KNJIGAMA - Kreirajte pripreme za čas, mesečne ili godišnje planove, pomoćna nastavna sredstva, uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. Uz MBM Editor one neće imati samo tekstove i statične ilustracije već će biti „žive“, pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka iz drugim programima, animacija, objekata ili celih Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka. Naučite i učenike da kreiraju svoje knjige. U nastavku teksta otvorite neku od MBM knjiga ili pogledajte primer "pisanja" knjige.

 • Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)
  Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)

  O Kreatoru Folija i Digitalnim folijama znate već putno, a ovde ćemo samo objasniti cene i moguću uštedu.

  SVE CENE POGLEDAJTE U NASTAVKU TEKSTA...

 • Namena programa (po uzrastu korisnika)
  Namena programa (po uzrastu korisnika)

  Naši multimedijalni programi su namenjenim različitim grupama. U narednoj tabeli su navedene ciljne grupe za sve naše originalne programe.

  PREDŠKOLCI (VELIKI POPUST)

  PRVACI (VELIKI POPUST)

  DRUGACI (VELIKI POPUST)

  TREĆACI (VELIKI POPUST)

 • Namena programa (za predavače)
  Namena programa (za predavače)

  Pogledajte kako Vam Multisoft može pomoći u pripremi i izvođenju nastave. Ovde ćemo nabrojati sve programe koje možete koristiti (po predmetima i uzrastima)