fbpx
Print this page

LOPTA (velika multimedijalna enciklopedija, 2010)

Rate this item
(1 Vote)
lopta 160

Magija igara sa loptom oduvek je privlačila našu pažnju. Kroz njih se najviše prikazuje karakter nacije koja voli da se nadmeće. Zato smo u njima ostvarili i najveće domete. Pregledajući ovaj disk upoznaćete pravila igara sa loptom i najvažnije rezultate, od najmlađih do seniorskih kategorija. Kroz više od 3500 fotografija, 500 minuta filma i na hiljade rezultata i tabela upoznaćete svu lepotu sportova sa loptom. Od naših državnih prvenstava i međunarodnih klupskih takmičenja, preko evropskih i svetskih prvenstava, do olimpijade.

 • Istorija sportova sa loptom
 • Pravila
 • Tereni
 • Zanimljivosti
 • 3500 fotografija
 • 500 minuta filma!!!
 • Hiljade rezultata i tabela

Cene

- CD ili DVD 879 din

Program upravo ažuriramo za verziju 2017 koja će zbog veličine biti na 2 DVD diska.

O programu

ls5

DISK SADRŽI
Pravila, zanimljivosti i terene iz sportova koji se igraju sa loptom.
Rezultate, tabele i golove najboljih svetskih reprezentacija i fudbalera na svim Olimpijskim, svetskim i evropskim prvenstvima.
Rezultate i tabele juniora, kadeta i omladinaca na svetskim i evropskim prvenstvima.
Tabele najvažnijih klubskih takmičenja.

sp1

Snimke golova najboljih fudbalera postignute na raznim takmičenjima širom sveta.
Snimke golova koje su postigli neki od naših najboljih igrača svih vremena a među njima i snimci desetine golova koje postigao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca svih vremena Siniša Mihajlović.
Snimke najinteresantantnijih detalja sa utakmica koje su donele titulu najbolje ekipe u Evropi FK Crvena Zvezda, kao i kvalifikaciju FK Partizan, prvog našeg tima u Ligi šampiona.

ls3

Stotine fotografija sa fudbalskih utakmica širom sveta.
Rezultate, tabele i koševe najboljih svetskih košarkaških reprezentacija na svim Olimpijskim, svetskim i evropskim prvenstvima.
Rezultate i tabele juniora na svetskim prvenstvima
Tabele najvažnijih klubskih takmičenja.
Snimke koševa, asistencija, blokada i zakucavanja najboljih svetskih košarkaša na raznim takmičenjima širom sveta a među njima i naših Divca, Stojakovića, Bodiroge... Tu je i snimak najveće tuče u istoriji NBA košarke.

sp3

Snimke sa utakmica na kojima naša reprezentacija osvaja zlatna odličija na svetskim i evropskim prvenstvima. SP SAD 2002 (SAD - Jugoslavija 78:81; Jugoslavija – Argentina 84:77), SP 1998 (Jugoslavija – Rusija 64:62), EP 2001 (Turska – Jugoslavija 69:78), EP 1997 (Jugoslavija – Italija 61:49), EP 1995 (Jugoslavija – Litvanija 96:90)
Snimke odlučujućih trica Aleksandra Đorđevića, zakucavanje Danilovića preko Sabonisa.
Stotine fotografija sa košarkaških utakmica širom sveta.

ls10

Rezultate, tabele i osvojene poene najboljih svetskih odbojkaških reprezentacija na svim Olimpijskim, svetskim i evropskim prvenstvima.
Tabele najvažnijih klubskih takmičenja.
Snimke servisa, smečeva i blokada naših najboljih odbojkaša.
Snimke sa Olimpijskih igara na kojima je naša reprezentacija osvojila zlatnu medalju.
Legendarnu akciju Vanje Grbića na OI 2000. (preskače reklamu i vraća loptu a zatim iz bloka osvaja poen)
Stotine fotografija sa odbojkaških utakmica širom sveta.

sp2

Rezultate, tabele i golove najboljih svetskih vaterpolo reprezentacija na svim Olimpijskim, svetskim i evropskim prvenstvima.
Tabele najvažnijih klubskih takmičenja.
Snimak svih golova i kraja utakmice sa čuvenog finala Evropskog prvenstva u Sloveniji na kojem je naša reprezentacija u dramatičnoj utakmici pobedila reprezentaciju Hrvatske.
Hiljade rezultata, tabela i fotografija iz rukometa, tenisa, stonog tenisa, kuglaških sportova, golfa, ragbija, američkog fudbala, kriketa, bejzbola, hokeja na travi, badmintona, bilijara.

Sve pohvale autorima na trudu uloženom u prikupljanju podataka! Sve u svemu ljubiteljima istorije sporta "Lopta" jednostavno ne sme da promakne! - Svet kompjutera

Additional Info

 • Izvod iz recenzije:

   

  Međunarodni sajam knjiga koji je prošlog meseca održan u Beogradu Multisoft je iskoristio da promoviše nove naslove iz edicije Sveznanje, zbirke zapaženih edukativnih izdanja za sve uzraste. Novo izdanje posvećeno je sportu, tačnije najpopularnijim sportovima s loptom koji se danas igraju u svetu.

  Lopta je neobičan sportski almanah, enciklopedijski koncipiran program koji sadrži veliki broj korisnih podataka, pre svega rezultate takmičenja u fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, vaterpolu, tenisu i drugim disciplinama. U odeljku posvećenom „najpopularnijoj sporednoj stvari na svetu” fotografijama i video-odlomcima bogato su ilustrovani članci o istoriji fudbala kod nas, najvećim uspesima naših klubova i reprezentacije, a najviše prostora posvećeno je rezultatima najvažnijih takmičenja. U tom delu nalazi se temeljan tabelarni pregled svih svetskih takmičenja u svim takmičarskim kategorijama, odvojeno za muškarce i žene (sve pohvale autorima na trudu koji je uložen u prikupljanje podataka), a u kratkim crtama objašnjena su i osnovna pravila igre.

  Košarci je takođe posvećeno dosta prostora, a četiri grupe tekstova govore o košarci u svetu i kod nas, pravilima igre i konfiguraciji terena. I ovde se izdvaja pregled rezultata najvažnijih takmičenja na nacionalnom i klupskom nivou, u juniorskim i seniorskim kategorijama. Na sličan način obrađeni su i ostali sportovi, a nešto manje prostora odvojeno je za manje poznate sportove kao što su ragbi, američki fudbal, kriket, bejzbol, hokej na travi, badminton i bilijar.

  Svi članci su sažeti i sadržajni, prošarani zanimljivim i manje poznatim činjenicama. Tekstovi unutar jedne celine raspoređeni su razgranato (drvo grananja) tako da korisnik u svakom trenutku zna u kom se delu programa nalazi, to jest koliko duboko je „zaronio” u odabranu temu; članci se mogu listati sekvencijalno ili pretraživati na osnovu ključne reči (indeks ne postoji). Struktura članaka je klasična novinska – tekst je prošaran sitnim ilustracijama s potpisima, dok se velikim fotografijama i video-odlomcima pristupa putem izdvojenih pop-up menija. U dnu ekrana nalaze se komande za kopiranje teksta, pokretanje rutine za pretraživanje, pomoć u radu i povratak na prethodnu stranicu. Što se obima multimedijalnog materijala tiče, Lopta broji preko 3500 fotografija odnosno 500 minuta video-materijala (većinom se radi o arhivskom materijalu). Kvalitet fotografija je zadovoljavajući (rezolucija je mogla biti malo veća), dok su video-inserti zaista odlični i pažljivo probrani (prikazani su ključni trenuci s najvećih svetskih takmičenja). Sve u svemu, ljubiteljima istorije sporta Lopta jednostavno ne sme da promakne.

  Svet kompjutera

Read 3766 times

Media

Image Gallery

sport1.jpg sport10.jpg sport3.jpg

sport5.jpg sport6.jpg sport7.jpg

sport8.jpg sport9.jpg