fbpx
Print this page

LOPTA (velika multimedijalna enciklopedija, 2010)

Rate this item
(1 Vote)

1.200 din - 33%

800 din

lopta 160

Magija igara sa loptom oduvek je privlačila našu pažnju. Kroz njih se najviše prikazuje karakter nacije koja voli da se nadmeće. Zato smo u njima ostvarili i najveće domete. Pregledajući ovaj disk upoznaćete pravila igara sa loptom i najvažnije rezultate, od najmlađih do seniorskih kategorija. Kroz više od 3500 fotografija, 500 minuta filma i na hiljade rezultata i tabela upoznaćete svu lepotu sportova sa loptom. Od naših državnih prvenstava i međunarodnih klupskih takmičenja, preko evropskih i svetskih prvenstava, do olimpijade.

 • Istorija sportova sa loptom
 • Pravila
 • Tereni
 • Zanimljivosti
 • 3500 fotografija
 • 500 minuta filma!!!
 • Hiljade rezultata i tabela

Program ima celokupnu istoriju svih sportova sa loptom do 2010.

O programu

ls5

DISK SADRŽI
Pravila, zanimljivosti i terene iz sportova koji se igraju sa loptom.
Rezultate, tabele i golove najboljih svetskih reprezentacija i fudbalera na svim Olimpijskim, svetskim i evropskim prvenstvima.
Rezultate i tabele juniora, kadeta i omladinaca na svetskim i evropskim prvenstvima.
Tabele najvažnijih klubskih takmičenja.

sp1

Snimke golova najboljih fudbalera postignute na raznim takmičenjima širom sveta.
Snimke golova koje su postigli neki od naših najboljih igrača svih vremena a među njima i snimci desetine golova koje postigao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca svih vremena Siniša Mihajlović.
Snimke najinteresantantnijih detalja sa utakmica koje su donele titulu najbolje ekipe u Evropi FK Crvena Zvezda, kao i kvalifikaciju FK Partizan, prvog našeg tima u Ligi šampiona.

ls3

Stotine fotografija sa fudbalskih utakmica širom sveta.
Rezultate, tabele i koševe najboljih svetskih košarkaških reprezentacija na svim Olimpijskim, svetskim i evropskim prvenstvima.
Rezultate i tabele juniora na svetskim prvenstvima
Tabele najvažnijih klubskih takmičenja.
Snimke koševa, asistencija, blokada i zakucavanja najboljih svetskih košarkaša na raznim takmičenjima širom sveta a među njima i naših Divca, Stojakovića, Bodiroge... Tu je i snimak najveće tuče u istoriji NBA košarke.

sp3

Snimke sa utakmica na kojima naša reprezentacija osvaja zlatna odličija na svetskim i evropskim prvenstvima. SP SAD 2002 (SAD - Jugoslavija 78:81; Jugoslavija – Argentina 84:77), SP 1998 (Jugoslavija – Rusija 64:62), EP 2001 (Turska – Jugoslavija 69:78), EP 1997 (Jugoslavija – Italija 61:49), EP 1995 (Jugoslavija – Litvanija 96:90)
Snimke odlučujućih trica Aleksandra Đorđevića, zakucavanje Danilovića preko Sabonisa.
Stotine fotografija sa košarkaških utakmica širom sveta.

ls10

Rezultate, tabele i osvojene poene najboljih svetskih odbojkaških reprezentacija na svim Olimpijskim, svetskim i evropskim prvenstvima.
Tabele najvažnijih klubskih takmičenja.
Snimke servisa, smečeva i blokada naših najboljih odbojkaša.
Snimke sa Olimpijskih igara na kojima je naša reprezentacija osvojila zlatnu medalju.
Legendarnu akciju Vanje Grbića na OI 2000. (preskače reklamu i vraća loptu a zatim iz bloka osvaja poen)
Stotine fotografija sa odbojkaških utakmica širom sveta.

sp2

Rezultate, tabele i golove najboljih svetskih vaterpolo reprezentacija na svim Olimpijskim, svetskim i evropskim prvenstvima.
Tabele najvažnijih klubskih takmičenja.
Snimak svih golova i kraja utakmice sa čuvenog finala Evropskog prvenstva u Sloveniji na kojem je naša reprezentacija u dramatičnoj utakmici pobedila reprezentaciju Hrvatske.
Hiljade rezultata, tabela i fotografija iz rukometa, tenisa, stonog tenisa, kuglaških sportova, golfa, ragbija, američkog fudbala, kriketa, bejzbola, hokeja na travi, badmintona, bilijara.

Sve pohvale autorima na trudu uloženom u prikupljanju podataka! Sve u svemu ljubiteljima istorije sporta "Lopta" jednostavno ne sme da promakne! - Svet kompjutera

Additional Info

 • O programu

 • Edicija: Multisoft za decu
 • Opis

 • Cene

 • Školske verzije

 • Preuzimanje i kupovina

 • Recenije

 • Izvod iz recenzija:

   

  Međunarodni sajam knjiga koji je prošlog meseca održan u Beogradu Multisoft je iskoristio da promoviše nove naslove iz edicije Sveznanje, zbirke zapaženih edukativnih izdanja za sve uzraste. Novo izdanje posvećeno je sportu, tačnije najpopularnijim sportovima s loptom koji se danas igraju u svetu.

  Lopta je neobičan sportski almanah, enciklopedijski koncipiran program koji sadrži veliki broj korisnih podataka, pre svega rezultate takmičenja u fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, vaterpolu, tenisu i drugim disciplinama. U odeljku posvećenom „najpopularnijoj sporednoj stvari na svetu” fotografijama i video-odlomcima bogato su ilustrovani članci o istoriji fudbala kod nas, najvećim uspesima naših klubova i reprezentacije, a najviše prostora posvećeno je rezultatima najvažnijih takmičenja. U tom delu nalazi se temeljan tabelarni pregled svih svetskih takmičenja u svim takmičarskim kategorijama, odvojeno za muškarce i žene (sve pohvale autorima na trudu koji je uložen u prikupljanje podataka), a u kratkim crtama objašnjena su i osnovna pravila igre.

  Košarci je takođe posvećeno dosta prostora, a četiri grupe tekstova govore o košarci u svetu i kod nas, pravilima igre i konfiguraciji terena. I ovde se izdvaja pregled rezultata najvažnijih takmičenja na nacionalnom i klupskom nivou, u juniorskim i seniorskim kategorijama. Na sličan način obrađeni su i ostali sportovi, a nešto manje prostora odvojeno je za manje poznate sportove kao što su ragbi, američki fudbal, kriket, bejzbol, hokej na travi, badminton i bilijar.

  Svi članci su sažeti i sadržajni, prošarani zanimljivim i manje poznatim činjenicama. Tekstovi unutar jedne celine raspoređeni su razgranato (drvo grananja) tako da korisnik u svakom trenutku zna u kom se delu programa nalazi, to jest koliko duboko je „zaronio” u odabranu temu; članci se mogu listati sekvencijalno ili pretraživati na osnovu ključne reči (indeks ne postoji). Struktura članaka je klasična novinska – tekst je prošaran sitnim ilustracijama s potpisima, dok se velikim fotografijama i video-odlomcima pristupa putem izdvojenih pop-up menija. U dnu ekrana nalaze se komande za kopiranje teksta, pokretanje rutine za pretraživanje, pomoć u radu i povratak na prethodnu stranicu. Što se obima multimedijalnog materijala tiče, Lopta broji preko 3500 fotografija odnosno 500 minuta video-materijala (većinom se radi o arhivskom materijalu). Kvalitet fotografija je zadovoljavajući (rezolucija je mogla biti malo veća), dok su video-inserti zaista odlični i pažljivo probrani (prikazani su ključni trenuci s najvećih svetskih takmičenja). Sve u svemu, ljubiteljima istorije sporta Lopta jednostavno ne sme da promakne.

  Svet kompjutera

 • Rad na programu

Read 4050 times

Media

Image Gallery

sport1.jpg sport10.jpg sport3.jpg

sport5.jpg sport6.jpg sport7.jpg

sport8.jpg sport9.jpg