fbpx
Print this page

Svet oko nas

Rate this item
(0 votes)

1.500 din - 33%
1.000 din (9 €)

KUPI Online   NARUČI

svetokonas 160

Interaktivna vežba kompletnog programa predmeta SVET OKO NAS (Poznavanje prirode i društva) za prvi i drugi razred osnovne škole kroz igru "Ne ljuti se čoveče"! Program obuhvata preko 2000 zadataka koji našim najmlađim korisnicima omogućavaju lako i brzo učenje.

 • 2000 zadataka
 • 18 tabli u 3 veličine
 • 4 igrača
 • 3 nivoa
 • 6 tema
 • Nema bacanja kockica
 • Broj poena zavisi od brzine i znanja

 

„NE LJUTI SE ČOVEČE“ IZ PREDMETA SVET OKO NAS ZA PRVI I DRUGI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

2.000 ZADATAKA, 3 NIVOA ZNANJA, 4 IGRAČA, 18 TABLI – IGRAČI NE BACAJU KOCKICE VEĆ REŠAVAJU ZADATKE – BROJ OSVOJENIH POENA ZAVISI OD BRZINE I ZNANJA -VEŽBA I BEZ IGRE I MERENJA VREMENA

Program ima i svoju višekorisničku verziju za automatizovano pravljenje testova i testiranje učenika u računarskim učionicama (Multisoftova VEŽBANKA).

O programu

pd03

U ovoj verziji popularne igre igrači poene ne osvajaju okretanjem kockica, već rešavanjem zadataka, ne uz sreću, već znanjem.Zadaci su podeljeni po oblastima i podoblastima, tako da učenici mogu izabrati samo jednu temu i dobro je provežbati.

pd05

U zavisnosti od nivoa znanja (tri nivoa), zadaci nose određene poene i imaju određeno vreme za rešavanje: što ih korisnik brže reši, osvaja više poena; ukoliko zadatke ne uspe da reši kompletno, dobija manje poena; za pogrešno rešen zadatak igrač mora da se vrati nekoliko polja unazad.

pd07

U igri i vežbanju zadataka mogu učestvovati do četiri učenika, mada postoji i mogućnost da disk koristi samo jedan učenik: on tada može i sporije da vežba, jer dobija neograničeno vreme i izbor redosleda pitanja.
Lak i jednostavan rad u ovom programu obezbeđuje prosto i intuitivno korisničko okruženje, navigacija, kao i stotine zvučnih saveta.

pd08

Program nema instalaciju, a pri radu se koriste samo levi i desni taster miša.
Uproćen grafički interfejs, prilagođen deci vam garantuje da će vaše dete vrlo brzo moći samostalno da radi sa programom.

Ako date tačne odgovore na sva pitanja, nećete, naravno, postati milioner kao u kvizu, ali znanje koje steknete vredeće vam mnogo više od toga, videćete! - Politika za decu
Jednostavnost korićenja je garancija da će se programom uspešno služiti i deca koja nemaju iskustva u radu s računarom. - Svet kompjutera

 

Additional Info

 • O programu

 • Edicija: Multisoft za decu
 • Opis

 • Cene

 • Školske verzije

 • Preuzimanje i kupovina

 • Recenije

 • Izvod iz recenzija:

   

  Činjenica da se računar uspešno koristi kao nastavno sredstvo u svim fazama školovanja, a naročito tokom osnovnog obrazovanja, u svesti domaćih korisnika sve je jasnija. Tome, između ostalih, doprinose i Multisoftova izdanja iz edicije Sveznanje, koja obuhvata naslove iz oblasti edukativne multimedije.

  Svet oko nas je najnovije „edutainment” (učenje kroz zabavu) izdanje koje predstavlja interaktivnu vežbu kompletnog programa istoimenog predmeta (raniji naziv bio je Poznavanje prirode i društva), koji školarci izučavaju tokom pohađanja prva dva razreda osnovne škole. Okosnicu programa, kao i u ranijim izdanjima ovog serijala, čini modifikovana verzija igre Ne ljuti se čoveče, u kojoj korisnik umesto kockica koristi svoje znanje. Kredite za kretanje po tabli igrač osvaja kada tačno odgovori na pitanja koja se generišu iz baze od oko 2000 zadataka. U zavisnosti od nivoa igre (početnički, srednji i najteži), zadaci se boduju manjim ili većim brojem poena, a menja se i vreme predviđeno za rešavanje problema. Za razliku od ranije verzije ove igre, svaki pogrešan odgovor povlači obavezu igrača da se vrati nekoliko polja unazad, čime igra dobija na neizvesnosti, a produžava joj se i trajanje. Po jednom zadatku se može osvojiti najviše deset poena, ukoliko se tačan odgovor pruži u najkraćem roku. Za početak igre i izlazak iz kućice potrebno je, kao i u stonoj igri, sakupiti najmanje šest poena.

  Zadaci su grupisani u nekoliko oblasti i podoblasti, zahvaljujući čemu korisnik može da izabere samo jednu temu koju želi da provežba, što je dobar način za kontinuiranu proveru znanja stečenih u školskoj klupi. Igra je predviđena za najviše četiri učesnika, mada u njoj može učestvovati i samo jedan igrač, koji u tom slučaju ima mogućnost sporijeg rešavanja zadataka. Okruženje programa je prilagođeno ciljnoj korisničkoj grupi i odlikuje se bogatim grafičkim interfejsom i, naročito, zvučnim odlomcima koji privlače pažnju deteta jer se aktiviraju kad god se kursor postavi iznad neke od mnogobrojnih ikonica koje su raštrkane po ekranu. Jednostavnost korišćenja je garancija da će se programom uspešno služiti čak i deca koja nemaju iskustva u radu s računarom.

  Svet kompjutera

 • Rad na programu

Read 6158 times

Media