fbpx
Print this page

Moj prvi engleski rečnik - My First Serbian Dictionary

Rate this item
(2 votes)

1.300 din - 30%

900 din

Additional Info

 • O programu

 • Naziv: Moj prvi engleski rečnik - My First Serbian Dictionary
 • Edicija: Multisoft za decu
 • Verzija: 2.0.20
 • Vrsta medija: Download, CD disk, USB disk
 • Sadržaj:

   

  od 3-10 godina, ćirilica i latinica 

  Multimedijalni obrazovni program za decu - Moj prvi engleski rečnik

  od 3-11 godina, ćirilica, latinica

  Vaša deca su uz pomoć "Ce De Bukvara" naučila azbuku i abecedu. Vreme je da

  nauče i neki strani jezik. Kao nastavak projekta "Multisoft za decu", Multisoft rečnici sadrže poznati, jednostavan interfejs, podeljeni su na 42 tematske celine, a uz pomoć preko 1600 ilustracija i 4000 zvučnih zapisa kroz igru uče vaše najmlađe engleski ili srpski jezik.

  Apsolutno dvosmerni rečnici - 1.500 reči - 42 tematske celine - 4.000 zvučnih zapisa - 1.600 ilustracija - učenje azbuke, abecede i alfabeta - vežba pisanja - igrice

 • Opis

 • Kratak opis:

   

  Multimedijalni program ima puno ilustracija za decu, zvučna pomoć na jeziku po želji

  Na samom početku programa dete bira jezik na kome će slušati komentare, a zatim zbog specifičnosti srpskog jezika bira i rod.
  Napominjemo da deca u radu sa našim programima uvek imaju zvučnu podršku, tako da je potrebno jako malo angažovanja odraslih, čak i ako su deca potpuni početnici u radu sa računarom.

  Multimedijalni obrazovni disk za učenje nemačkog jezika, merenje vremena u vežbama pisanja, reči podeljene u 42 teme

  Osnovni meni detetu daje izbor: učenje reči po temama, po abecednom redu (oba jezika), kroz igru - slagalice ili putem vežbe pisanja.
  Reči su po pripadnosti podeljene u 42 teme. Kod pravljenja tema strogo smo pazili da to budu oblasti koje su bliske deci. Deci je data mogućnost vežbe pisanja ili igre u okviru samo jedne, određene teme.

  Obrazoni program decu uči čitanje i pisanje latinice, ćirilice i engleskog jezika

  Ukoliko vaše dete izabere vežbu pisanja, biće u mogućnosti da proveri svoje poznavanje ćirilice i latinice (u srpskim rečnicima) i, naravno, engleskog i francuskog jezika.
  U želji da kod dece razvijamo takmičarski duh, u vežbama pisanja data je mogućnost merenja vremena koje je detetu potrebno da reši zadatke.

  Domaća firma Multisoft iz Užica ima značajnu ulogu u afirmaciji ovakvih projekata, što je još jednom potvrdila izdanjem "Moj prvi engleski rečnik". Ovaj Cd Multisoft-ove edicije "Za decu" na jednostavan i dečjem uzrastu primeren način, pomaže da se kroz igru osnove engleskog jezika nauče sa što manje muke, a što više zabave. Nije na odmet pomenuti da je u istoj multimedijalnoj radionici nastao i "CD Bukvar"... - PC Press

 • Cene

 • Školske verzije

 • Preuzimanje i kupovina

 • Preuzimanje:

   

  preuzmi
  "Moj prvi engleski rečnik" (210 MB)

  1. Kliknite na dugme iznad i preuzmite ZIP datoteku sa kompletnim programom

  2. Razipujte (raspakujte) preuzetu datoteku u folderu po izboru (kopirajte sve datoteke i foldere)

  3. Kako program nema instalaciju samo pozovite program START.exe
      (preporučujemo da ga prvi put startujete desnim klikom miša sa opcijom "Run as administrator")

  4. nakon prvog startovanja unesite serijski broj (dobijen nakon plaćanja i koji za ovaj program počinje sa "ES-") i kliknite na dugme "Aktivacija" čime ćete, ako ste na Internetu, postati autorizovani korisnik programa

  Uputstva za dalji rad se nalaze u samom programu.
  U slučaju da ne vidite sva ćirilična slova ili imate problema sa registracijom ili startovanjem programa kliknite ovde.

 • Kupovina:

   

  Kompletan cenovnik (download i diskovi) 

  a klikom na donje dugme naručujete ili kupujete pojedinačne proizvode ili komplete

  kupi

 • Recenije

 • Izvod iz recenzija:

   

  Sa neskrivenim zadovoljstvom možemo primetiti da je domaća multimedijalna scena u protekle dve godine zabeležila pravu ekspanziju u domenu edukativnog softvera, posebno u kategoriji namenjenoj najmlađima. Domaća firma Multisoft iz Užica ima značajnu ulogu u afirmaciji ovakvih projekata, što je još jednom potvrdila izdanjem "Moj prvi engleski rečnik". Ovaj Cd Multisoft-ove edicije "Za decu" na jednostavan i dečijem uzrastu primeren način, pomaže da se kroz igru osnove engleskog jezika nauče sa što manje muke, a što više zabave. Nije na odmet pomenuti da je u istoj multimedijalnoj radionici nastao i "CD Bukvar"...

  ...Sadržaj ova dva CD-a zasnovan je na gotovo identičnom korisničkom interfejsu, bogatog koloritom i jednostavnom funkcionalnošću. Dete koje se već upoznalo sa osnovnim elementima-vodiljama "CD Bukvara" neće imati problema da na isti način pristupa opcijama koje će ga povesti kroz odabrane pojmove i reči....

  ...Male zamerke ne umanjuju visoku ocenu koja ovom CD-u pripada. Nadamo se da će "Moj prvi engleski rečnik" dobiti i svoj nastavak u novom izdanju na temu sadržajnih lekcija za isti uzrast. Stoga nije na odmet ponoviti reči uvodnog songa ovog izdanja, koje mogu poslužiti kao ohrabrenje za novi projekat: "Uz računar sve je lakše, malo rada, mnogo mašte, računar sad' decu mami, naučite slova sami".

  PC Press

  Najnoviji program edicije Za decu užičke firme „Multisoft" predstavlja neku vrstu logične nadogradnje CD Bukvara, jednog od najuspešnijih multimedijalnih projekata na domaćem tržištu. Radi se o dvosmernom, englesko-srpsko-engleskom rečniku koji je namenjen deci predškolskog i ranog školskog uzrasta.

  Moj prvi engleski rečnik zasniva se najvećim delom na proverenom programskom kodu CD Bukvara, tako da, što se grafičkog dizajna i upravljačkog interfejsa tiče, postoji velika sličnost između ova dva programa. Sadržaj je sasvim izmenjen - sve opcije su redizajnirane i popunjene novim materijalom. Veći deo programa otpada na sam kurs, sačinjen po ugledu na standardne „brze" priručnike kakav je recimo „Engleski u 100 lekcija". Sadržaj je podeljen na četrdesetak tematski različitih lekcija koje obrađuju teme i situacije iz svakodnevnog života, kao što su porodica, odeća, hrana, piće, izražavanje osećanja i drugo. U svakoj lekciji nalazi se lista reči koje su u vezi s izabranom temom, pri čemu je svaka reč ilustrovana crtežom i propraćena glasovnim izgovorom na srpskom i engleskom. Pri dnu ekrana nalaze se ikonice za prelazak na prozor sa slagalicama. Ostale opcije obuhvataju rečnik, program za vežbanje pisanja u kojem je moguće postaviti i vremensko ograničenje i set interaktivnih igara koje su priključene odgovarajućim lekcijama (radi se o igrama memorije, pogađanja i sparivanja).

  Jezikom statistike rečeno, program obrađuje 1500 reči, ima isto toliko ilustracija, kao i 4000 zvučnih zapisa visokog kvaliteta. Imamo nekoliko zamerki na izradu programa. Prilikom prerade starog koda propušteno je nekoliko sitnih grešaka kao što su drhtanje ikonica kada se pokazivač postavi na prelazu između objekta i pozadine i povremeno ponavljanje reči i prekidi koji se pojavljuju na sporijim CD-ROM uređajima. U igrama pogađanja pojedini komentari naratora su preglasni i prestrogo intonirani, što može odbiti korisnike. Ove zamerke su ipak sitne u odnosu na sveukupni kvalitet programa.

  Svet kompjutera
 • Rad na programu

 • Rad na programu:

  IZRADA PROGRAMA: Miodrag Mićić i Nebojša Danilović
  IZBOR REČI: Stojanka Filipović i Bojana Ristanović
  RECENZENT: mr Ljiljana Bajić
  IZBOR I IZRADA ILUSTRACIJA: Bojana Ristanović,Stojanka Filipović i Dimitrije Janjić
  IZRADA ANIMACIJA: Nebojša Danilović
  IZRADA POZADINA: Nebojša Danilović i Miodrag Mićić
  SNIMANJE ZVUKA: Miodrag Mićić, Zoran Đukić, Stojanka Filipović
  OBRADA ZVUKA: Radoslav Mićić i Miodrag Mićić
  ČITALI: Žana Borisavljević, Olgica Nestorović, Irena Bajić, Stojanka Filipović, Mihailo Nestorović, Anđela Mićić, Ivan Đikanović, Milena Kostadinov, Aleksandra Mandić, Aleksandar Vujadinović
  UVODNA PESMA: autor Zoran Vuković, montaža Miodrag Mićić
  TEKST UVODNE PESME: Tatjana Vuković
  PEVALI: Dunja Vuković, Anđela Mićić, Iva Rističević, Vesna Lončarević, Luka Vuković
  OMOT: Nebojša Danilović, Miodrag Mićić
  ŠTAMPA OMOTA: "Grafičar" Užice
  IZDAVAČ: "Multisoft"
  Posebno se zahvaljujemo Radio Užicu na materijalnoj i tehničkoj podršci.

Read 14831 times

Media