fbpx

Yenka za dizajn i tehnologiju

Rate this item
(1 Vote)

 Simulirajte različitie elektronske komponente i kola, kao i mehaničke komponente u nekoliko različitih simulatora

 

Yenka Electronics

Simulirajte dvodimenzionalna kola i testirajte rad svake komponente.

Koristeći preko 150 tipova komponenti, od napajanja i prekidača, preko senzora i poluprovodnika, do proširenih setova 4000 i 7400 integrisanih kola, kreirajte elektronska kola koja ćete posmatrati u virtuelnom realnom životu. Ista kola ćete testirati različitim mernim instrumentima i alatima za crtanje grafikona.

Ubacivanje nove komponente u štampano kolo – Yenka Electronics
1. Pokrenite filmZnak

Video pokazuje kako se u gotovo štampano kolo ubacuje nova komponenta bez prekida postojećih veza između komponenti i kako se jedna komponenta zamenjuje drugom komponentom.

Povezivanje komponenti – Yenka Electronics
1. Pokrenite filmZnak

Video pokazuje kako je lako povezati komponente u programu Yenka Electronics (izvor napajanja, prekidač i 3 potrošača-lampe)

Editovanje štampanih ploča – Yenka Electronics
1. Pokrenite filmZnak

U ovom video zapisu objašnjeno je kako se u programu Yenka Electronics menjaju parametri vezani za štampanu ploču (boja ploče, veza između komponenti, veličina ploče..), dobija spisak potrebnog materijala sa cenama potrebnih komponenti itd.

Editovanje komponenti na šemi štampanog kola – Yenka Electronics
1. Pokrenite filmZnak

U ovom video zapisu objašnjeno je , na primeru prostog kola, kako se u programu Yenka Electronics menjaju parametri vezani za svaku komponentu pomoću menija sa osobinama komponente (property pane).

Editovanje komponenti na 3D simulaciji štampanog kola– Yenka Electronics
1. Pokrenite filmZnak

U ovom video zapisu objašnjeno je , na primeru prostog kola, kako se u programu Yenka Electronics menjaju parametri vezani za svaku komponentu koristeći 3D simulaciju štampanog kola.

Dizajn štampanog kola– Yenka Electronics
1. Pokrenite film1Znak
1. Pokrenite film2Znak

Video pokazuje kako je sa programom Yenka Electronics lako dizajnirati dvostruka štampana kola (veze između komponenti se nalaze na obe strane štampanog kola zbog kompleksnosti same štampane ploče)

Zaključavanje komponenti– Yenka Electronics
1. Pokrenite filmZnak

Svaku komponentu je moguće zaključati tako da više nije moguća promena parametara vezanih za tu komponnentu, što isključuje mogućnost slučajne greške.

Pomeranje veza (konekcija)– Yenka Electronics
1. Pokrenite filmZnak

Video pokazuje kako se na lak način postojeće konekcije pomeraju u novi položaj, kako se jedna konekcija zamenjuje drugom i kako se brišu konekcije između komponenti.

Pomeranje komponenti - Yenka Electronics
1. Pokrenite filmZnak

Svaku komponentu na šemi jemoguće pomerati u novi položaj bez prekidanja ili brisanja postojećih konekcija.

Promena osnovnih parametara programa - Yenka Electronics
1. Pokrenite filmZnak

U svakom trenutku možete promeniti osnovne parametre vaše simulacije (izgled ekrana, boja pozadine, uključiti ili isklučiti 2D mrežu, prikazati razmeru itd.)

Korisnički interfejs - Yenka Electronics
1. Pokrenite filmZnak

Video pokazuje osnovne karakteristike korisničkog interfejsa u programu Yenka Electronics. Objašnjeni su glavni meniji, osnovne operacije, pozivanje pomoći itd..

 


Yenka PCBs

Dodatak programu Yenka Electronics koji dizajnirana dvodimenzionalna kola pretvara u 3D PCB simulacije. Simulirajte eksperimemte kao što su elektroliza itd...

Ovim programom napravićete i svoje štampane pločice.

Štampana kola – Yenka PCB
1. Pokrenite film
Znak

Yenka PCB je program za dizajn štampanih kola. U ovom video zapisu možete videti kako da koristite real-PCB modul koji vam omogućava da editujete vaše štampano kolo i da ga pripremite za proizvodnju.

 


Yenka PICsZnak

Koristeći dijagrame simulirajte PIC i PICAXE čipove, crtajte algoritme, a zatim program prebacite u prave čipove!

A onda programirajte prave čipove: PICAXEs 08, 08M, 14M,..., 16F872 itd! 

Programiranje mikrokontrolera– Yenka Electronics
1. Pokrenite filmZnak

Video pokazuje kako praveprogami za kontrolu PIC ili PICAXE kontrolera koristeći petlje, promenljive...i kao se dizajnira štampana ploča sa mikrokontrolerom ...

 


Yenka Gears

Eksperimentisanje sa ogromnim brojem mehaničkih komponenti. U 3 dimenzije.

Mehaničke komponente se spremne za korišćenje. Samo ih odvučete na virtuelni radni sto, a oni se sami povezuju. Mogu se pomerati i rotirati u bilo kojim dimenzijama.  Zupčanici se mogu direktno povezivati ili preko prenosnih lanaca bilo koje dužine. Možete menjati i smer rotacije i još puno

Read 1192 times

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

Preporuka za nastavnike

 • Namena programa (za predavače)
  Namena programa (za predavače)

  Pogledajte kako Vam Multisoft može pomoći u pripremi i izvođenju nastave. Ovde ćemo nabrojati sve programe koje možete koristiti (po predmetima i uzrastima)

 • My Book Machine
  My Book Machine

  UDAHNITE ŽIVOT KNJIGAMA - Kreirajte pripreme za čas, mesečne ili godišnje planove, pomoćna nastavna sredstva, uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. Uz MBM Editor one neće imati samo tekstove i statične ilustracije već će biti „žive“, pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka iz drugim programima, animacija, objekata ili celih Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka. Naučite i učenike da kreiraju svoje knjige. U nastavku teksta otvorite neku od MBM knjiga ili pogledajte primer "pisanja" knjige.

 • Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)
  Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)

  O Kreatoru Folija i Digitalnim folijama znate već putno, a ovde ćemo samo objasniti cene i moguću uštedu.

  SVE CENE POGLEDAJTE U NASTAVKU TEKSTA...

 • Vesela nauka - testiranje u računarskim učionicama
  Vesela nauka - testiranje u računarskim učionicama

  Iskoristite već postojećih 10.000 zadataka iz matematike, gramatike i sveta oko nas za niže rezrede osnovne škole i za par trenutaka napravite test koji će učenici raditi u računarskoj učionici. U ovom slučaju ni vama, a ni đacima nije potrebno računarsko iskustvo!

 • Šta o on-line seminaru kažu Vaše kolege

  U ovom tekstu kopirali smo apsolutno sve tekstove (mailove) koje smo dobili od polaznika on-line seminara "Da svaka učionica bude multimedijalna" koji je ujedno i bio prvi seminar ove vrste (održan pre skoro 10 godina). Seminar je, dok nije bio ugašen, za mesec dana završilo preko 700 zadovoljnih nastavnika.