fbpx

Bežična i-Pen olovka (PRESTALI SMO SA PRODAJOM)

Rate this item
(0 votes)

Ako želite da usavršite i prilagodite nastavu veku u kome živite, a škola nema dovoljno para za kupovinu najsavremenijih nastavnih sredstava kao što su interaktivne table, ova olovka je idealno rešenje.

Zbog male zainteresovanosti škola ove najefikasnije uređaje smo prestali da uvozimo, ali smo ostavili tekstove i filmove da bi možete da vidite kako se ovi uređaji koriste u modernim svetskim školama.

Kao i obično, Multisoft je jedini u Srbiji koji u svojoj ponudi ima ovaj epohalni proizvod.

Interaktivne table su najsavremenije nastavno sredstvo u nastavi. One za škole u Evropskoj Uniji nemaju nikakvih nedostataka. Međutim, kako stoje stvari sa našim školama?

 • Interaktivne (pametne) table su za naše škole jako skupe
 • Ne mogu se prenositi iz jedne učionice u drugu.
 • Kako su naša odeljenja jako velika, učenici iz poslednjih redova teško mogu čitati sa njih (table su dijagonale oko 1m)

Zato na scenu u našim siromašnim i pretrpanim školama stupa bežična olovka i-Pen .

Sa samo jednim laptop računarom, jednim video projektorom, parom zvučnika i jednom i-Pen olovkom dobićete Prenosni IT komplet koji će zameniti interaktivnu tablu. Sa sledećim osobinama:

 • Biće nekoliko puta jeftiniji
 • Lako ćete ga prenositi iz jedne učionice u drugu (ako imate naš prenosni IT komplet, to će biti još lakše)
 • Sva će deca videti saržaj jer veličina i kvalitet slike zavisi od video projektora

I-Pen donosi veću slobodu predavačima i instruktorima

Olovka koja koristi interaktivnu daljinsku kontrolu je zamena za interaktivne bele table. Uz video projektor i sada ne belu tablu već beli zid predavač može slobodno da piše, selektuje objekte i ima apsolutno sve kontrole kao da drži miša u ruci.

* Ne zaboravite da, kada u dnu ekrana vidite opciju "Sledeća" (kao na ovoj stranici), pređete na narednu stranicu ovog teksta. Konkretno ovaj tekst ima 4 stranice.

Kreda, miš i laserski pokazivač u jednom uređaju

Ova olovka je kreda, sunđer, daljinski uređaj, miš i laserski pokazivač u jednom. "I" slovo znači interaktivnost koja se može koristiti kako u školama ili na velikim konferencijama, tako i tokom malih, timskih sastanaka. Zato olovka nije proizvedena samo za škole, već je potreban alat u svim modernim kompanijama.

Još jedna dobra stvar sa ovom olovkom i softverom koji dobijate uz nju je ta da tokom prezentacije možete kreirati nove stranice i automatski ih pamtiti (svaki vaš potez, odnosno crtež se u trenutku može zapamtiti). Zato nijedna Vaša reč ili crtež i bukvalno neće biti zaboravljeni (biće zapamćeni u novoj prezentaciji).

Kada ste pored table

Predavači mogu olovku koristiti umesto krede. Ako želite da pišete kao na tabli, olovku jednostavno pritisnete i povučete, a njen osetljivi "nos" će sve automatski prikazati na zidu i ekranu računara (naravno da će biti zapamćen u prolaznoj memoriji računara). Takođe, možete kliknuti na neku ikonu i startovati aplikaciju ili bilo koji link za Internet stranice.

Kada ste udaljeni od table

Prednost je i ta da ako kao predavač ne stojite ispred table, možete iz daljine povlačiti kursor odnosno pozivati sve funkcije miša. Tada će kursor pratiti lasersku tačku po tabli.

Softver i hardver koji dobijate uz olovku

Sve je ovo omogućeno jer uz olovku dolazi i senzor koji se preko USB kabla povezuje sa računarom. Podešavanje programa se sastoji u tome što pozovete program, automatski instalirate drajvere za olovku i senzor (samo jednom), a zatim pozovete program za podešavanje osetljivosti table... program jednostavno skenira tablu i pronalazi kranje tačke...

U torbici dobijate robustan džepni senzor, olovku, jedan rezervni "nos" za olovku, baterije, USB kabl, USB fleš memoriju sa 1 GB na kome se nalazi softver...

Sistemski zahtevi

SIstemski zahtevi: video projektor (najmanje 1800 lumena), PC računar (ili prenosni laptop, netbook) sa USB 2.0 priključkom, Windows XP, VIsta ili Windows 7, CPU 1,5GHz, 512MB RAM-a, 15 MB slobodnog prostora na tvrdom disku.

Cena i dodatna objašnjenja

Trenutno i-Pen olovku prodajemo samo u Prenosnim IT kompletu. Ona sa svim svojim hardverom i softverom košta 590 evra + PDV. Nadamo se da ćemo uskoro moći da je ponudimo i kao poseban proizvod.

Read 2766 times

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

Preporuka za nastavnike

 • Namena programa (za predavače)
  Namena programa (za predavače)

  Pogledajte kako Vam Multisoft može pomoći u pripremi i izvođenju nastave. Ovde ćemo nabrojati sve programe koje možete koristiti (po predmetima i uzrastima)

 • My Book Machine
  My Book Machine

  UDAHNITE ŽIVOT KNJIGAMA - Kreirajte pripreme za čas, mesečne ili godišnje planove, pomoćna nastavna sredstva, uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. Uz MBM Editor one neće imati samo tekstove i statične ilustracije već će biti „žive“, pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka iz drugim programima, animacija, objekata ili celih Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka. Naučite i učenike da kreiraju svoje knjige. U nastavku teksta otvorite neku od MBM knjiga ili pogledajte primer "pisanja" knjige.

 • Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)
  Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)

  O Kreatoru Folija i Digitalnim folijama znate već putno, a ovde ćemo samo objasniti cene i moguću uštedu.

  SVE CENE POGLEDAJTE U NASTAVKU TEKSTA...

 • Vesela nauka - testiranje u računarskim učionicama
  Vesela nauka - testiranje u računarskim učionicama

  Iskoristite već postojećih 10.000 zadataka iz matematike, gramatike i sveta oko nas za niže rezrede osnovne škole i za par trenutaka napravite test koji će učenici raditi u računarskoj učionici. U ovom slučaju ni vama, a ni đacima nije potrebno računarsko iskustvo!

 • Šta o on-line seminaru kažu Vaše kolege

  U ovom tekstu kopirali smo apsolutno sve tekstove (mailove) koje smo dobili od polaznika on-line seminara "Da svaka učionica bude multimedijalna" koji je ujedno i bio prvi seminar ove vrste (održan pre skoro 10 godina). Seminar je, dok nije bio ugašen, za mesec dana završilo preko 700 zadovoljnih nastavnika.