fbpx

ZEMLJA (velika geografska multimedijalna enciklopedija, 2010)

Rate this item
(1 Vote)

1.500 din - 33%

1.000 din

zemlja2005 160

Jedinstveni elektronski vodič za upoznavanje planete Zemlje, svih država, kultura i naroda sveta. Iskoristite mogućnosti informatičkog doba i savremenog načina obrazovanja, nabavkom ovog jedinstvenog sredstva za najbrže i najobuhvatnije saznanje o svetu u kome živimo!

Nagrada za popularizaciju geografskih nauka - Srpsko-geografsko društvo

 • 3000 stranica teksta
 • 2500 tema
 • 5500 fotografija i ilustracija
 • 300 interaktivnih mapa
 • 200 zastava
 • 190 himni
 • 110 etnomuzičkih zapisa
 • 50 minuta filma
 • Kviz sa 700 pitanja

NOVA VERZIJA sadrži ažurirane istorijske, ekonomske i ostale podatke o svakoj državi.

O programu

zem05 01 200

Disk je namenjen korisnicima uzrasta od 11 do 18 godina, odnosno starijim osnovcima i srednjoškolcima, ali i odraslima, za koje će naše izdanje biti interesantna popularna i stručna obrada glavnih oblasti opšteg i naučnog znanja i jedinstven multimedijalni doživljaj.

z5 06

Elektronsko multimedijalno izdanje Zemlja 2005 projektovano je i izrađeno kao osnovna školska enciklopedija i priručnik iz geografije. CD-ROM obuhvata oblasti opšte i fizičke geografije, sa elementima kartografije, astronomije, istoriografije, antropogeografije i ekonomske geografije. Enciklopedijske teme obrađene su prema školskom programu za više razrede osnovne škole i srednjoškolsko obrazovanje.
zem05 06 200

Disk sadrži oko 2.500 tematskih jedinica, odnosno oko 3.000 stranica teksta koji je podeljen na poglavlja, odeljke i odseke. Autori su kao glavne izvore i uzore za pisanje tekstova koristili brojna domaća univerzitetska izdanja, udžbenike i priručnike za osnovnu i srednju školu, podatke sa različitih Internet veb-sajtova i najpoznatijih stranih elektronskih izdanja.

zem05 07 200

Pored stručnih tekstova na više od 8.000 "prozora", 45.000 internih linkova (pozivi na različite tematske oblasti, mape sa interesantnim tačkama, galerije sa fotografijama, statističkih podataka), disk Zemlja 2000 sadrži više od 5.500 fotografija, 300 mapa (geografskih i političkih), 200 grafički oblikovanih zastava i 190 zvučnih zapisa državnih himni. Na disku je zabeleženo i 50 minuta filmskih zapisa.

zem05 09 200
Podaci o državama i posedima u svetu obuhvataju i oko 200 strana kratkih političkih istorijata i informacija o stanovništvu, ekonomiji i zanimljivostima iz kulture.
zem05 03 200

Na kraju, svi ovi sadržaji propraćeni su zanimljivim kvizom od 700 pitanja, koji ce svakom korisniku omogućiti da proveri znanja iz oblasti koje pokriva ova elektronska enciklopedija.
Jedinstveno grafičko okruženje, jasni i pregledni meniji, kvalitetan materijal, bogato intuitivno okruženje doprineće da se ugodno osećate dok prelistavate sadržaj koji smo vam namenili.

Zahvaljujući kvalitetnoj izradi, dobro odabranim i vešto obrađenim temama, Zemlja 2005 je, u paketu s Virtuelnom učionicom – Internet, ocenjena kao najbolji obrazovni program u našoj zemlji. Da podsetimo, Zemlju 2000 je Srpsko geografsko društvo svojevremeno nagradilo Plaketom za zasluge za popularizaciju geografskih nauka. - Svet kompjutera

Additional Info

 • O programu

 • Edicija: Multisoft za decu
 • Opis

 • Cene

 • Školske verzije

 • Preuzimanje i kupovina

 • Recenije

 • Izvod iz recenzija:

   

  2000. godine Multisoft za disk "Zemlja 2000", dobija plaketu za zasluge za popularizaciju geografskih nauka od strane Srpsko-geografskog društva.

  Doslednim održavanjem vrhunskog kvaliteta i tematske raznovrsnosti svojih izdanja, užička kompanija Multisoft stekla je renome najznačajnijeg domaćeg izdavača multimedijalnog softvera, naročito kada su u pitanju edukativni naslovi za školarce. Ovi naslovi, grupisani u ediciju Sveznanje, kvalitetom nimalo ne zaostaju za savremenim svetskim izdanjima, dok sadržajem prate aktuelne nastavne programe u Republici Srbiji. Jedan od najzapaženijih diskova iz obrazovne edicije je Zemlja 2000 (SK 6/2000), jedinstveni elektronski vodič iz oblasti opšte i fizičke geografije za starije osnovce i srednjoškolce.

  Sadržaj novog izdanja veoma je sličan originalu, s tim što su podaci uredno ažurirani, a u multimedijalnu zbirku smešteno je 1000 novih fotografija i 20 filmova. Disk ima strukturu elektronske enciklopedije sa oko 2500 tematskih jedinica, razvučenih na blizu 3000 stranica teksta koji je podeljen na poglavlja, odeljke i odseke. Sadržaj je uobličen u skladu s aktuelnim školskim programom za osnovne i srednje škole, a kao izvor podataka autori navode najznačajnija domaća univerzitetska izdanja, udžbenike i priručnike za osnovnu i srednju školu, ali i sveže podatke s Internet sajtova i iz stranih elektronskih izdanja. Sadržaj je upotpunjen zanimljivim kvizom od oko 700 pitanja koji omogućuje jednostavnu proveru znanja iz obrađenih oblasti (opšta i fizička geografija, sa elementima kartografije, antropogeografije i ekonomske geografije).

  Struktura članaka obuhvata lako razumljiv tekst koji je upotpunjen hipertekst linkovima i raznim ilustracijama – fotografijama, audio i video odlomcima. Jezikom statistike rečeno, Zemlja 2005 broji 45000 internih linkova, više od 5500 fotografija, 300 geografskih i političkih mapa, 200 crteža zastava i 190 zvučnih zapisa državnih himni, kao i nešto manje od jednog sata video-odlomaka. Zahvaljujući lepo složenim i jasno izdvojenim tematskim celinama i intuitivnom upravljačkom interfejsu s jasno obeleženim opcijama, snalaženje u mnoštvu informacija ne predstavlja nikakav problem i pored nedostatka napredne funkcije za pretraživanje. Tehnička rešenja su, kao i u svim Multisoftovim izdanjima, u skladu s aktuelnim trendovima.

  Zahvaljujući kvalitetnoj izradi, dobro odabranim i vešto obrađenim temama, Zemlja 2005 je, u paketu s Virtuelnom učionicom – Internet, ocenjena kao najbolji obrazovni program u našoj zemlji. Da podsetimo, Zemlju 2000 je Srpsko geografsko društvo svojevremeno nagradilo Plaketom za zasluge za popularizaciju geografskih nauka.

  Svet kompjutera

 • Rad na programu

 • Rad na programu:

   

  Ekipa koja je učestvovala u radu na ovoj elektronskoj enciklopediji: Miodrag Mićić, Nebojša Danilović, Snežana Barjaktarević, Radoslav Mićić, Nataša Malinić, Bojana Ristanović, Katarina Mićunović, Stojanka Filipović, Aleksandar Đerić.

  Zahvaljujemo se na saradnji: dr Iliji Misailoviću (recenzija), Ružici Marjanović (lektura), Tijani Jevtić (naslovna strana i dizajn), Jovanu Đurđeviću (dizajn), Jovanu Pavloviću (uvodna animacija), Zoranu Šibaliću (izrada filmova), Miliću Simiću (izbor fotografija), Draganu Micunoviću (izbor etno-muzike), Miloju Mandiću, Narodnoj biblioteci u Užicu, Narodnom muzeju u Užicu, Televiziji 5 Užice, Javnom preduzežu VESTI Užice.

Read 4739 times

Media

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

Preporučeni tekstovi

 • Platite i preuzmite programe
  Platite i preuzmite programe

  Od odluke da kupite multimedijalni obrazovni program, preko downloada i plaćanja, pa sve do njegovog startovanja na vašem računaru može proći samo 5 minuta. Plaćanje možete ostvariti na 2 načina:

 • Namena programa (po uzrastu korisnika)
  Namena programa (po uzrastu korisnika)

  Naši multimedijalni programi su namenjenim različitim grupama. U narednoj tabeli su navedene ciljne grupe za sve naše originalne programe.

  PREDŠKOLCI (VELIKI POPUST)

  PRVACI (VELIKI POPUST)

  DRUGACI (VELIKI POPUST)

  TREĆACI (VELIKI POPUST)

 • Najbolji na Didacti u Hanoveru
  Najbolji na Didacti u Hanoveru

  My Book Machine Editor je proglašen za najbolji obrazovni alat na najvećem evropskom sajmu obrazovanja, Didacta 2015 u Hanoveru, Nemačka.

  Rečenica kojom je žiri završio obrazoloženje glasi: "Žiri čestita MyBookMachine timu na osvajanju nagrade Digita 2015 kao NAJBOLJI OBRAZOVNI ALAT i programu želi veoma veliku distribuciju i upotrebu, baš takvu kakvu zaslužuje!". Celo obrazloženje pročitajte u nastavku teksta.

 • Intelova preporuka za MBM
  Intelova preporuka za MBM

  My Book Machine Editor je postao sastavni deo Intelove IER (Intel Educational Resources) aplikacije za Nemačku u 2015/2016. Ovo je velika pohvala za naš program koji se našao među 7 (sedam) najboljih obrazovnih programa u Nemačkoj. Da napomenemo još i da trenutno radimo i novu verziju još jednog programa (Master Tool) koji se nalazi u ovoj maloj grupi preporučenih programa.