fbpx

Šta o on-line seminaru kažu Vaše kolege

Rate this item
(1 Vote)

U ovom tekstu kopirali smo apsolutno sve tekstove (mailove) koje smo dobili od polaznika on-line seminara "Da svaka učionica bude multimedijalna" koji je ujedno i bio prvi seminar ove vrste (održan pre skoro 10 godina). Seminar je, dok nije bio ugašen, za mesec dana završilo preko 700 zadovoljnih nastavnika.

 

Poštovani,
izdvojila bih ovaj seminar po mnogo čemu:

1. sadržaj je različit jer ne forsira samo upotrebu PC-a u nastavi
2. efikasnost seminara je veoma visoka, bez suvišnih materijala i događaja koji rasplinjuju mnoge seminare, samo zato da bi popunili vreme i opravdali bodovanje
3. izložen materijal je konkretan, jasan i koristan do poslednjeg detalja
4. iako je pisan i za polaznike čije je predznanje o upotrebi PC-a nisko, onaj ko ih čita ni u jednom trenutku ne može da se oseti omalovaženim. Na ovome Vam svaka čast, jer se na mnogim seminarima čovek oseća "kao kreten" dok čita uputstva(oprostote na grubim rečima)
5. Čak bih i pitanja na testu izdvojila kao neobična i nestandardna jer su UVEK veoma različita i zanimljiva i povećavaju budnost pri svakom čitanju nove lekcije jer nemate pojma ni otprilike šta ćete biti pitani
6. Provera je veoma dobro procenjena jer svaki put kada sam požurila pri izučavanju materijala osetilo mi se na rezultatima, bez izuzetka
Nadam se da je ovo bilo dovoljno argumentovano.
Šta da Vam kažem, ništa ne menjajte, samo napred!
Ako ste želeli da pročitate i neki nedostatak izvolite: broj lekcija od 24 je mali...ja bih volela da ovakvih seminara ima mnogo više.
Srdačno,
Ksenija Piljević, dipl.inž.el.
nastavnik informatike i računarstva

Poštovani,
Ovakav način pohađanja seminara u Srbiji polako zauzima posebo mesto, a uskoro će biti svakodnevna potreba nastavnika i učenika. Meni je ovo drugi seminar koji sam pohađala virtualno i veoma sam zadovoljna. Sadržaj je bio interesantan, doprinosi sticanju znanja i može se primeniti u praksi što je veoma bitno jer prati savremene tokove. Način prikazivanja je dinamičan i zanimljiv. Testovi nisu previše teški,  a u zadatke možda je moglo biti jedna ili više prezentacija polaznika seminara.
Seminar zaslužuje pažnju i vredi ga pohađati.
S poštovanjem
nastavnik TIO  Nadica Gavrilović

Odlican je seminar i uopste ucenje na daljinu, ja imam stalnu potrebu za edukacijom, ali posto imam malo dete ovakav nacin mi je sada jedino dostupan i bez prettecih komplikacija, mogu da se organizujem kako mi je drago i sto je najvaznije nisam ceo dan odsutna od kuce, sadrzaji na ovom seminaru su jako interesantni cak i ljudim i z mog okruzenja koji se ne bave ovim poslom. Podrzavam vas da i dalje i sto cesce organizujete ovakav vid pohadjanja seminara.
S postovanjem,
Tanja Zeljic Radosavljevic

Poštovani,
Vaš seminar, kom sam imala zadovoljstvo prisustvovati, veoma je kvalitetan. Visok nivo obrade podataka i obilje tekstova, kao i način prikazivanja lekcija umnogome olakšavaju edukaciju, pritom oduzimajući vrlo malo vremena. Težina testova prilagođena je mom nivou znanja iz oblasti računarske tehnologije, kao i njene primene u edukaciji učenika, stoga zaista nema potrebe za njihovom modifikacijom. Zbog svega navedenog, smatram da bi svako trebao posetiti ovaj seminar.
Kristina Katarina

Sadrzaj Seminara je jako zanimljiv, sa veoma dobrim osvrtom na tehnicke i tehnoloske mogucnosti koriscenja razlicitih nastavnih sredstava u podizanju kvaliteta nastave.
Lekcije su prikazane veoma jasno i pregledno, sa mnostvom audio-vizuelnih dodataka koji umnogome olaksavaju shvatanje znacaja koriscenja novih nastavnih sredstava.
Naravno da treba posetiti (i pohadjati) ovaj Seminar, jer omogucava prosirenje vidika nastavnika i pracenje novih trendova u nastavi.
Veliki plus ovakvog nacina rada (preko interneta) je i mogucnost prilagodjavanja brzine pohadjanja i savladavanja kursa svojim trenutnim obavezama.
Kao i ucenici koji su nasa osnovna ciljna grupa, i mi nastavnici se moramo razvijati i pronalaziti adekvatne nacine za priblizavanje deci novih sadrzaja sa ciljem da olaksamo posao i sebi i njima.
Veoma sam zadovoljan ovim Seminarom i preporucio bih ga svakome (sto cu, naravno, i uciniti u krugu ljudi koje znam i koji se takodje bave ovim poslom).
Zahvaljujem Vam se na saradnji.
Veliki pozdrav.
LAZIC JOVAN

Popravite kompatibilnost sa Opera browserom!!! Marko Lukic

Najpre pohvale za:
-puno korisnih informacija,
-dobar, nadam se razumqiv sadržaj i za pošetnike,
-dobro osmi{qeni testovi (uglavnom vezani za zadwe lekcije,
=VREDI
nedostatak: nema druženja...
Radovan Gligović

Poštovani
Meni je jako drago što sam se prijavila. Nisam još uspela da rešim pitanje rada kod kuće jer mi se ne pojavljuje continue kad zatvorim lekciju. Bilo bi mi lakše da mogu. Stigla sam do treće lekcije. Za sada mi nisu bili teški testovi. Super mi je sto mogu da odslušam lekciju. Interesantne su. Odgovara mi ovaj način rada. Želim da nastavite da radite na usavršavanju ovoga i želim vam sve najbolje.
Jelica Grmuša
Prvo moram da vam cestitam na izabranom nacinu pohadjanja seminara. Ja vec duzi period predlazem ovakve online seminare ali uglavnom nailazim na nerazumevanje ili nedovoljno poznavanje onoga sto predlazem.
Seminar je bio koristan pre svega za one koji menje koriste internet i racunar u koje ja ne spadam. Bilo je pitanja na koja, iskreno, nisam bas sigurna da je vas odgovor tacan, ali to ne umanjuje cinjenicu da je ovo dobar pocetak.
Malo mi je smetalo sto je seminar pre svega reklamni (reklamira vase proizvode) ali opet kazem da je vazno da smo poceli sa online usavrsavanjem.
Licno bih jako volela da radim uz projektor i racunar ispred sebe sa svim tehnickim mogucnostima koje mi one pruzaju ali  se bojim da to nece biti tako skoro.
Volela bih, ako to nije problem, da budem na nekoj vasoj mailing listi i da dobijam obavestenja o svim novostima i novotarijama.
Pozdrav,
Ljiljana Ruzic, profesor matematike o. s. Jovan Jovanovic Zmaj u Obrenovcu (i jedan od prvih 100 korisnika interneta u Bepoogradu)

Poštovani,
pročitala sam sve lekcije i uradila sve testove. ekcije su zanimljive, odlično osmišljene i veoma poučne. Naročito su mi se dopale inovacije, koje su na odličan način predstavljene. Volela bih da aše škole koriste neke od tih tehnoloških inovacija. Zahvalna sam Vam na novim saznanjima, koje ste mi pružili ovim seminarom.Mislim da su ovakvi seminari mnogo bolji nego klasični. Svako na osnovu svojih sposobnosti i potreba može da pogleda teme i uradi testove, a kada pogreši da onovo pogleda temu i uradi test.
Ocena  ovog seminara je 10.
Puno Vam hvala!!!
Zanima me da li uskoro planirate još neke slične seminare?Volela bih da me obavestite, ako će ih još biti.
Veliki pozdrav Vama!!!
Silvana Djordjević

Vrlo sam zadovoljna ovim nacinom pohadjanja seminara jer mi pruza mogucnost da sama organizujem vreme kada cu se posvetiti predavanjima ne remeteci ostale planove. Zbog ovakvog nacina pracenja sadrzaja mislim da je pohadjanje daleko kvalitetnije i postenije odradjeno od strane pohadjaca. Sadrzaji su izuzetni, kao i nacini prikazivanja lekcija i smatram da ga je vredno posetiti i nadam se da ce i ubuduce biti sto vise ovakvih seminara, posebno sa slicnim temama sto ce nam omoguciti da osavremenimo nastavu i budemo u korak sa najnovijim trendovima u obrazovanju, a takodje se i priblizimo interesovanjima nasih ucenika. Za seminar imam samo reci hvale.
Jedina mala zamerka je na pojedina pitanja u testovima koja nisu bas konkretno postavljena, jer se o njima nista ne pominje u predavanjima ili se pohadjac, sto se meni desilo, naidje u nedoumici na sta se pitanje odnosi, da li na pomenuti sadrzaj iz predavanja ili na opste iskustvo. No, osim prethodnog navedenog sve ostalo sjajno funkcionise tako da ni ova mala zamerka nije pokvarila opsti utisak. Nadam se da ce vam ovo pomoci u daljem radu, da vam seminari nadalje budu jos kvalitetniji. Za ovaj sve pohvale i nadam se da cete obratiti paznju na malenu zamerku.
Srdacan pozdrav
Jelena Sarafijanovic

Postovani,
u predhodnom mailu sam vam iznela svoje misljenje, ali ga, ocigledno niste procitali. Zadovoljna sam vasim programom, stavise uzivala sam i u lekcijama i u testovima. Jedino sto bih promenila jeste da se vrati prvobitno izlaganje koje slusamo umesto pisanog teksta. Zanimljivije je pratiti lekcije dok slusate ljudski glas nego citati teks sve vreme. Pozdrav
Jasmina Mijuskovic
Ivana Radulovic profesor matematike
Tehnicka skola "Nikola Tesla " Leposavic

Postovani,
Primili smo sertifikate o zavrsenom seminaru. Pitanja nisu bila previse teska, a lekcije su bile lepo prezentovane. Posebno nam je odgovarala udobnost pohadjanja seminara koja je bila omogucena kontaktom preko interneta.
Veliki pozdrav,
Mirjana i Miroslav Ivkovic

Ja tek učim da koristim računar kao multimedijalno sredstvo.Zadovoljna sam e-learning učenjem,praktično je što mogu da učim kad imam vremena.Lekcije i prezentacije  su obimne i jasne.Lako se primenjuju.
S poštovanjem
Peron Edit

To sto nisam morao da uskladim svoje vreme prema nekom drugom, vec se "neko drugi " upravljao prema meni cak iako je to bilo posle ponoci puno mi je znacilo. ematika je pomalo usmerena promovisanju Multisofta, mada je bilo i dosta korisnih stvari.
Pozdrav
Branko

Mislim da je seminar ODLICAN!!!!
Sve pohvale!!!!!!!!!!
Jedina zamerka je oko testova koji mi se nisu svideli, a i ta zamerka je minimalna u poredjenju koliko su bile zanimljive i korisne lekcije...
vOLELA BIH DA IMA JOS MNOGO TAKVIH SEMINARA!!!
VELIKI POZDAV I JOS JEDNOM SVE POHVALE
Dragana Balaban

Zadovoljna sam mogucnoscu pracenja seminara od kuce, i to u vreme kada meni to odgovara.
To je za mene najpozitivnija strana ovog seminara! U toku rada cini mi se da je bilo nekih problema u radu vaseg softvera, jer su neki tacni odgovori unedogled prijavljivani kao netacni. to se tice sadrzaja seminara, malo mi je zasmetalo sto je akcenat na reklamiranju Vase firme,  ne na tome da se unapredi rad u nastavi. pak, opsti utisak je pozitivan!
Pozdrav
Mirjana Stojadinovic

Ako zanemarim nekoliko problema koji su se javili po pitanju tacnosti odgovora, bilo je sjajno pratiti Vas seminar od kuce!
Pozdrav
Lidija Babic

Sadršaj seminara je zanimljiv.Meni kao profesoru razredne nastave najviše su se svidele lekcije o interaktivnim tablama,obrazovnim programima,multimedijalnim enciklopedijama,programi za mladje razrede osnovne škole.Način prikazivanja lekcija je dobar i odgovorajući.Testovi nisu teški,mada se u nekim javljaju pitanja koja po mom mišljenju nisu obradjena u lekciji ili nebitna(u prvom delu seminara).Ako biste nešto menjali to bi bila sugestija,promena nekih pitanja(mada nije neophodno).Seminar vredi posetiti.Ovakav način pohadjanja seminara je odličan.Hvala vam što ste nam omogućili da ga pohadjamo preko Interneta. Bilo bi mi veoma drago da mogu da koristim u nastavi vaše materijale.
Pozdrav
Zorica Djurić.

Drago mi je da cujem da ima ljudi koji razumeju i imaju sluha za nas prosvetare! Stvarno je sve teze raditi u prosveti, deca se menjaju, treba im doskociti (sa svih strana), uslovi losi- a moderna tehnologija napreduje (a cini mi se da deca znaju vise nego mi). Zeljni smo da unapredimo nastavu i na taj nacin olaksamo i sebi i njima! Odusevljena sam postojanjem i zahvalna Vama i Multisoftu na ovakvom seminaru. U prvi mah bejah skepticna, ali vidim, uspeli ste da me zainteresujete i prosirite vidike.
Posto predajem likovnu kulturu, koja je uvek bila zapostavljena, nedovoljnim nastavnim sredstvima... a ja nemam vremena da sama pripremam i trazim sadrzaje,pa jos, znate vec.....treba spustiti projektor, platno, povezati sve uredjaje...da li sve funkcionise... i ode pola casa...onda odustanem. Vidim da imate i CD sa sadrzajima iz likovne kulture, tako da cemo sigurno saradjivati...

Jos jednom hvala!
Ivana Ciric

Zelela bih da Vam se zahvalim na mogucnosti pohadjanja seminara na ovaj nacin. Ja sam trenutno na trudnickom bolovanju, pa mi je pracenje seminara jako odgovaralo... Pravna sluzba moje skole ne moze sa sigurnoscu da mi kaze da li ja bez obzira na to sto sam na bolovanju po zakonu mogu da pratim seminare, ali to je vec drugi problem...

s postovanjem
Lidija Babic

Unapred hvala na svemu. Zadovoljstvo je bilo raditi sa Vama, i pratiti ovakav seminar!

Pozdrav
Branko

Lekcije su zanimljive, odlicnoo osmišljene i veoma poucne. Narocito su mi se dopale inovacije, koje su predstavljene. Volela bih da naše škole bar neke od tih tehnoloških inovacija  koriste. Zahvalna sam Vam na novim saznanjima, koje ste mi pružili ovim seminarom.
Naravno, potrudicu se da sve to prenesem svojim kolegama, kako bi smo u našoj školi preduzeli korake i kupili neke od ponudjenih programa.
Zanima me da li uskoro planirate još neke slicne seminare?
Molim Vas da me o tome obavestite meilom.
Puno Vam hvala za ovaj divan seminar!!!!

Pozdrav!
Silvana Djordjevic

Seminar Vam je veoma dobar i poucan za primenu multimedije na racunarima u skoli. Interesuje me kako bih mogao
da dobijem kao pojedinac(nastavnik) program KREATOR FOLIJA, ukoliko skola nece (nije u mogucnosti ???) da nabavi isti.

S postovanjem,
Predrag Stojakovic

Bilo mi je zadovoljstvo družiti se sa Vama.

Pozdrav.
Lazic Jovan

Zelela bih da pohvalim Vasu ideju organizovanja online seminara.
Pracenje seminara iz fotelje je bilo zadovoljstvo.

Hvala
Mirjana

Vas seminar mi se bas dopada ,od nacina izvodjenja do sadrzaja. Osecam da  ce mi sve to umnogome koristiti u buducem radu .Testovi mi ne smetaju nisu preteski Ali ipak zahtevaju da se pazljivo procita I saslusa sadrzaj sto je kod ovakvog izvodjenja seminara vrlo vazno. Svakako da seminar treba posetiti I stvarno se osecam pocastvovanom sto sam izabrana ispred kolega moje skole. O nekakvim promenama neceg ne mogu jos da razmisljam jer se ,iskreno, jos navkavam na novi pristup I nacin pohadjanja seminara.

Hvala I vama na poverenju u moj sud.
Pozdrav Dragana Jojic

Istina je da je ovo bio prvenstveno seminar za profesore informatike i racunarstva,pa i za skoro sve ostale profesore.Ja kao prof.jezika ,mogu da kazem da ima lekcija koje mi nece koristiti,ali isto tako ima i lekcija koje ce i tek kako koristiti,tako da ,sve u svemu,mogu da kazem da sam zadovoljna .Nacin prikazivanja lekcija je odlican,nisam imala nikakvih oroblema sa peikazivanjem,testovi nisu teski,vise lici na neki test opste informisanosti u nekim delovima ,nego  na neku proveru znanja.A u vezi sa tim ,da li mi se dopada sistem pohadjanja seminara preko interneta ,tom idejom sam  sam bila  pozitivno iznenadjena kada sam procitala i za ovaj seminar,a mislim da bih pohadjala opet ,naravno ,ako bi bilo u domenu mog interesovanja.

Marija Čudić

Postovani,
sa zadovoljstvom se javljam i drago mi je da mogu nakon zavrsenog seminara  da dam svoje misljenje:
1. Moje misljenje o seminaru - sve pohvale,
2. Lekcije su prikazane na najbolji nacin,razumljivo, sadrzajno,
3. Testovi nisu teski ali zahtevaju jedno predznanje ( uopsteno),
4. Ne bih menjala, postujem zadate zadatke,
5. Uvek, kada to vreme dozvoljava, treba ga posetiti, jer se ima sta videti i podsetiti,
6. Za danasnje vreme kada ga nemamo dovoljno a hocemo da mnogo postignemo za  kratko vreme, najbolji nacin je upravo ovaj.
  S pozdravom i mnogo uspeha u daljem radu
Rozaita  Petkovic

Multisoft-ov seminar ’’Da svaka učionica bude multimedijalna’’ se pokazao kao veoma koristan. Prvenstveno su se polaznici naše škole informisali o novim mogućnostima informacionih tehnologija u obrazovanju. Na ovaj način su spoznali mogućnosti primene tih tehnologija u nastavi kako bi ona bila što zanimljivija, sadržajnija i efikasnija. Takođe je nastavno osoblje veoma zadovoljno novim načinima pripreme i izvođenja obrazovnog procesa, kao i velikom motivacijom jer mogu  kreirati ali i koristiti gotove materijale koje je Multisoft osmislio. Veoma se interesantnim pokazalo i testiranje na kraju svake oblasti, kao i ocenjivanja prolaska kroz iste. Polaznici nisu nailazili na dosadašnjim seminarima na testiranja tog tipa, pa su zbog toga bili maksimalno skoncentrisani na predavanja. Negativne strane ovog seminara nisu uočene, upravo iz  tog razloga su polaznici zainteresovani da učestvuju i u buduće u seminarima tog tipa.

Veliki pozdrav iz OŠ ’’Uroš Predić’’ Orlovat

Postovani,
utisci o upravo realizovanom seminaru su u svakom slucaju pozitivni.Sam nacin pohadjanja seminara je u svakom slucaju vrlo prihvatljiv i ima niz prednosti u odnosu na klasican pristup kod kojeg je jedino nezamenjiva socijalna komponenta tj. medjusbno druzenje i atmosfera.No, mi smo i to pokusali da nadomestimo tako sto smo se okupljali u nasoj informatickoj ucionici i zajedno radili na vasem seminaru.
Nacin prikazivanja lekcija kao i uglavnom sadrzaj je zadovoljio nasa ocekivanja i zelje.Tezina testova nije bila sporna ali poneka pitanja  jesu.Mislimo da ste mozda malo previse dali teziste na reklamiranju vasih  proizvoda.Mi smo dugo godina korisnici vaseg softvera i imamo vec bogatu kolekciju istog, tako da smo u njihov kvalitet imali prilike i licno da se uverimo.Mozda nam je iz ovog razloga malo previse napadna bila ta reklama kojom je seminar prozet.Ali i ova mala primedba ,svakako, ne umanjuje generalnu ocenu da je ovakav nacin ucenja vrlo praktican i svakako predstavlja buducnost pa ga treba negovati i razviojati i dalje a ujedno poraditi i na smanjenju same cene obuke (koja je ipak previsoka, po nasem misljenju!)jer bi se time svakako dobilo na masovnosti.
Sa nadom i zeljom za buducom uspesnom saradnjom,
 srdacan pozdrav
 direktor skole
 Slobodan Rakic
OS maldost Tomasevac
Poštovani

Vrlo zanimljiv i koristan seminar. Dopada mi se ovakav način rada, jer mogu da pratim predavanja kada ja to želim i koliko to želim. Sadržaji su takvi da mogu da ih prate svi, čak i oni koji malo rade na računaru. Testovi  uglavnom nisu teški.
Nadam se da će i ubuduće biti ovakvih seminara.
 Pozdrav
Dragica Šuvaković

Pozdrav, po struci sam profesor fizickog vaspitanja. Veoma sam zadovoljan metodikom vaseg seminara koji je izuzetno  edukativan. Nacin i prikazivanje lekcija je krajnje jednostavan te je pristupacan.  Nazalost, u skolama jos nemamo dovoljno uslova da se vise edukujemo i primenjujemo sva savremena nastavna sredstva. Meni licno je seminar bio izuzetno interesantan i koristan. Ukoliko bude u ponudi slicnih seminara rado cu ih pohadjati. Profesor Nenad Sukic

Ovakve seminare vredi posetiti, način pohađanja je odličan, razumljiv, jasan, pregledan. Mislim da ne bih ništa menjala ali ako je moguće da u skorije vreme budu i seminari i iz nekih stručnih predmeta u sklopu srednje škole.
Pozdrav Gordana Dotlić
Ocena testa 10

Veoma sam zadovoljna Vašim seminarom. Lekcije su odlično predstavljene.Testovi su laki.
Sertifikat sam dobila.
Hvala!
Pozdrav!
Ljiljana Mijailović

Mislim da je seminar veoma dobar. Mnogo toga sam naucila sto ce mi koristiti u mom buducem radu.Veoma sam zadovoljna nacinom prikazivanja lekcija, i ja tu nista ne bih menjala. Ovakav nacin pohadjanja seminara mnogo bolje odrzava nasu paznju od klasicnih seminara na kojima ponekad nase misli odlutaju daleko.
Smatram da bi trebalo organizovati vise ovakvih seminara na internetu, jer su oni mnogo prihvatljiviji za nas dzep u ovom vremenu besparice.
Srdacan pozdrav
EVICA  POPOVIC

Poštovani,
Ovakav način pohađanja seminara mi trenutno veoma odgovara jer kod kuće imam bebu od četiri meseca koju dojim pa bi mi nemoguće bilo otići negde tri dana na seminar.
Sadržaji ovog seminara su mi bili uglavnom zanimljivi. Najviše mi se dopao deo o obrazovnim softverima kod nas, jer nam nudi mogućnost da se upoznamo sa mogućim nastavnim sredstvima koja bi mogli da koristimo. Volela bih kada bi u našim školama mogle zaživeti interaktivne table i upotreba Kreatora Folija, ali mislim da smo još daleko od toga s obzirom na finansijske uslove u školama.
Testovi nisu bili teški, mada mi se čini da ima nekih grešaka. Dva puta sam pala na testu jer sam odgovorila da se u Kreatoru Folija koriste digitalne folije. Tek kada sam odgovorila da se koriste grafo folije prošla sam test.
Iako je navedeno da ćemo moći prelaziti koliko god želimo lekcija, ja to dva puta nisam mogla.
Položila sam 7. test, a tek sam naredni dan dobila mogućnost da otvorim 8. lekciju. Još jednom sam došla u takvu situaciju da moram sačekati idući dan da otvorim novu lekciju.
Bez obzira na sve mislim da ovaj seminar vredi posetiti jer se može iz njega mnogo toga novog saznati.
Pozdrav od Tanje Vukelić iz Kule

Seminar mi se veoma dopao i ima vrlo korisnih stvari i informacija. Prilagodjen je svima tako da uz malo paznje svako moze da nadje nesto sto mu odgovara i primeni. Moj predlog za dalje bi bio da se odrade i neki seminari za srednje strucne skole konkretno masinstvo i obrada metala.
Pozdrav Zoran Drobnjakovic

Izvinjavam se sto Vam nisam pre odgovorila na poruku, ali iz zdravstvenih razloga seminar jos nisam pocela da radim ali cu ga poceti u ponedeljak. Mogu samo da Vam kazem da su moje kolege koje ga rade do sada zadovoljni, a ja licno smatram da su ovakvi seminari veoma dobri, primenljivi u nastavi i potrebni svakom nastavniku. Iz tog razloga sam se i prijavila i bice mi zadovoljstvo da ga pohadjam, te cu Vam u toku sledece nedelje poslati misljenje o svom licnom iskustvu u radu na ovom seminaru.
S postovanjem Marijana Kolaric, Kula

Sadrzaj je dobar, zadovoljna sam sa nacinom prikazivanja lekcija. testovi su neki laksi a neki tezi, dobar je izbor. vredelo ga je posetiti i mislim da bi ovakvi seminari trebalo biti i u buduce.
Vesna Stevanovic

Poštovani
Mislim da je ovakva vrsta seminara veoma korisna iz više razloga kao što su laka prezenacija multimedijanog sadržaja, mogućnost praćenja od kuće, izbor dinamike praćenja... Sadržaj je bio veoma interesantan, posebno delovi vezani za upotrebu interneta u nastavi. Način prikazivanja lekcija je bio dobar, a testovi nisu bili previše teški. Jedina moja zamerka je što neka pitanja u testovima nisu bila baš iz te lekcije, a i bilo je par pitanja na koja je u lekciji bio jedan odgovor a u testu drugi. Bez obzira na to mislim da bi ovaj seminar vredi posetiti i mislim da je ovakav način znatno olakšanje za prosvetne radnike.
S poštovanjem
Zorica Jeremić
Postovani,
Mislim da je ovakav nacin prikazivanja lekcija i predavanja veoma interesantan, efikasan i svakako ima puno prednosti u odnosu na klasican nacin predavanja. Sadrzaji su veoma interesantni i moram reci da su programi, sredstva i multimedijalni materijali koje ovde prikazujete veoma interesantni i iskreno se nadam da ce u sto skorijem vremenu biti potpuno zastupljeni u nasem obrazovanju. Nadam se da ce se steci uslovi za to jer bi to svakako u mnogome poboljsalo efikasnost nastave. Testovi nisu teski i potpuno su u vezi sa sadrzajem lekcija. Sto se tice promena mislim da bi mozda jedino trebalo ubaciti par casova za izradu samostalne vezbe pomocu Projektor folija, ali bi to onda svakako izlazilo iz okvira od 24 casa. Seminar i Vas sajt bez dileme svakako vredi posetiti i zaista zelim da Vam uputim sve cestitke.
Posto imam 36 godina nadam se i sanjam o tome da ce sve ovo sto ste nam prezentovali uskoro masovno zaziveti u nasem obrazovanju jer je to u razvijenom svetu vec uveliko trend i stvarnost, a mi zelimo da budemo deo tog sveta.
Na kraju zelim da Vam se zahvalim na svemu sto ste nam pruzili i da kazem da mi je bilo veliko zadovoljstvo sto sam ucestvovao na ovom seminaru.
 Srdacan pozdrav,
Gojkovic Vladimir

Poštovani,
Ja imam samo reči hvale za Vaš seminar, sadržaj i način prikazivanja lekcija nikad nije bio komotniji kada su on-line seminari u pitanju, testovi su laki i ne opterećuju nidužinom rešavanja, ni svojom težinom. Ovakva vrsta seminara je poželjna i sa drugim temama poput kurseva  Excel-a, EWB-a...
Pozdrav, V. stojanović

Postovani prijatelji,
Moram da Vam kazem da sam odusevljena svim onim sto sam videla na ovom seminaru. S obzirom na to da sam ja starija osoba tj. da imam 55 godina (jos 2 godine do penzije) moram priznati da sam veoma malo znala o sadrzajima koji su prezentovani na ovom kursu i da je za mene sve ovo jedna velika novina. Iskreno sam odusevljena sa svim mogucnostima (programima i sredstvima) koja se koriste u savremenom obrazovanju. Mogu samo da se nadam da ce se materijalna situacija, a i svest kod nas promeniti i da ce sve ovo postati potpuna stvarnost u svim nasim skolama i obrazovnim ustanovama. Sve sto sam videla sigurno doprinosi vecoj motivaciji ucenika, laksem, brzem i efikasnijem ucenju. Iskreno sam impresionirana onim sto sam videla. Sto se tice testova oni nisu previse teski ukoliko se pazljivo odgledaju sadrzaji lekcija.. Ne bih nista dodala ni oduzela od ovog kursa jer mislim da je sve odlicno.. Seminar svakako vredi pohadjati i mogu da kazem da bih mnogo propustila da nisam videla sve ovo jer je to za mene, kao sto sam rekla, velika novina. Ovakav nacin pohadjanja ima sve prednosti, a najveca je sto polaznik moze sam da bira vreme rada, tempo rada, mesto rada itd.
Ovaj seminar sam toplo preporucila svojim kolegama iz drugih skola.
Na kraju, zelim da Vam se zahvalim za sve sto ste nam pruzili i da kazem da mi je vreme uz ovaj kurs veoma brzo proslo.
Bilo mi je veliko zadovoljstvo.
Srdacno Vas pozdravljam,
Ristic Danica

Poštovani multisoft
 ovaj seminar me je jako odusevio, sve pohvale. Čitanjem lekcija sam dosta zapamtila a u učenju su mi dosta pomogle prezentacije. Testovi obuhvataju tačno ono što treba da se zna, nisu laki ali nisu ni teški. Nemam nikakvih primedbi i preporučila bih svakom ko želi da usavrši rad na računaru i koristi ga u svom poslu da se prijavi za pohađanje ovog seminara.
 Ninoslava Podvinski

Kao prvo da vas pozdravim i da vam zahvalim na zanimljivom seminaru! Da li ce sertifikat stici na kucnu adresu ili na skolu. Hvala! Vladan Savic

Testovi nisu teški, ništa ne bih menjao. Posebno mi se sviđa mogućnost polaganja on line.
Pozdrav iz Kikinde.
Dusan Krivokuca

svaka pohvala za vas trud i rad. mislim da je ovo dobar potez. Samo tako nastavite
Beli Simic

Dragi organizatori,
 Seminar iz fotelje'' je odlična ideja da se pomogne prosvetnim radnicima u daljem usavršavanju profesije. U potpunosti zadovoljava edukativni karakter obrazovanja a isto tako je i velika pomć u ispunjavanju zakonskih obaveza. Hvala na pruženoj pomoći i saradanji. Molila bih Vas da me obavestite ako uskoro bude ponovo organizovan seminar ovakvog karaktera, vrlo rado ću učestvovati.
 
Predlažem da se izrade detaljniji programi po nastavnim predmetima, posebno u razrednoj nastavi, iz aspekta multilingvističkog značaja za učenike.
S poštovanjem,
Žužana Vučenović
Adresa mojeg stanovanja:
Ive Lole Ribara 1/12, 21235 Temerin

Sasdrzaj je odlican ( mada nisam jos prosla sve lekcije ), vrlo zanimljiv, koristan, nacin prikazivanja lekcija je dosta dobar a testovi nisu teski uopste. Seminar vredi posetiti , a ovakav nacin pohadjanja seminara je idealan, po mom misljenju. Meni najvise odgovara da ne putujem nigde pogotovu na 2-3 dana, a i jeftinije je i sve u svemu zaista odlicna varijanta. Nadam se da ce biti jos ovakvih seminara.
Sta bih menjala jos nisam sasvim sigurna, ali mozda bi bilo dinamicnije da je manji broj lekcija tj da bude recimo 3 puta po 8 lekcija pa u nastavcima, kao neki nivoi , naravno u odredjenom proporcionalno kracem vremenu ( npr. 10 dana ). Uostalom, kada prodjem ceo seminar tek tada cu imati potpunu sliku pa mogu komentarisati.
 Srdacan pozdrav
S. Delic-Markovic - Medicinska skola Valjevo

Postovani,
Posle zavrsenog seminara mogu reci da sam veoma zadovoljna njegovim kvalitetom i sadrzajnoscu. Posle pazljivo pregledanih lekcija, testove nije tesko uraditi.U razgovoru sa svojim kolegama saznala sam da delimo slicna misljenja, a svi smo veoma zadovoljni ovakvim nacinom pohadjanja seminara jer pruza opusteniji i individualni pristup.
Podsetila bih Vas da mi sertifikat posaljete na sledecu adresu: Stevana Djurdjevica Trosarinca 2/1, 11 000 Beograd.
S postovanjem,
Marija Zujovic

Postovani,
 Moram biti iskrena da sam se sa dozom sumnje upustila u ovakav nacin pohadjanja seminara. Medjutim, vrlo prijatno sam iznenedjena! Po zavrsetku seminara sam shvatila da je ovo jedinstven i lak nacin da se informisemo o novim mogucnostima informacione tehnologije u obrazovanju. Sadrzaj seminara je vrlo interesantan i podstice na dalje pracenje i koriscenje informacione tehnologije. Verujem da ce podsticanjem opste informacione tehnologije i primenom iste nastava biti sadrzajnija i zanimljivija.
Iako je tesko izdvojiti nesto posebno moram reci da su mi se narocito dopala predavanja o Multimedijalnim enciklopedijama u svetu i Srbiji, program za predskolsko obrazovanje i prvake, programi za samostalno ucenje i vezbi i programi za pismene zadatke. Testovi su bili laki narocito kada pazljivo i temeljito procitate lekciju ciji je nacin  prikazivanja izuzetan.
Vredelo je zaista biti ucesnik ovog seminara i kao sto ste rekli nijedna skola nije dovoljno bogata da ne iskoristi nove trendove u stednji novca i radnog prostora a da sa druge strane uvede informaticaka sredstva u svaku ucionicu.
Sigurna sam da cu i dalje posecivati vas sajt ali ga i preporuciti onima koji jos nisu culi za njega.
 Srdacan pozdravSlavica Staletovic

Izvinite  sto tako kasno  vam odgovaramo ,ali da znate da nam je bilo interesantno i veoma smo to ozbilno shvatili,lekcije su bile odlicne,pitanja su bila veoma interesantna,razlicite tezine i sto je jako vazno bilo  da smo imali mogucnost da odmah ponovo otvorimo test u slucaju da nismo ga polozili iz prvog puta ne da cekamo  do sledeceg dana ,ovakvi nacini pohadjanja seminara nisu losi i da znate da su veoma korisni za one nastavnike koji zele nesto da UCE jer mogu bezbroj puta da citaju odredjenu lekciju  (jer na svim seminarima ima i onih koji rade i oni koji su fiktivno na broju i nista ne rade ),valjda cemo jos koji seminar tako da  odradimo,primite srdacne pozdrave od dva nastavnika koji preko 30 godina rade sa ucenicima-Ane i George Neda


Sto se mene tice, mogu samo u najlepsem superlativu da Vas pohvalim i zamolim da nastavite sa ovakvim i slicnim inovacijama u nastavi. Posebno su mi se dopali filmovi koje ste postavili, kao i program za izradu folija za koji se nadam da ce ga moja skola u neko dogledno vreme nabaviti.
Veliki pozdrav
Snezana Vranjes


Najpre, ovakav nacin pohadjanja seminara je mnogo bolji od klasicnog jer ucesnik sam bira vreme
i trajanje rada na lekcijama.
Sadrzaj je primeren savremenim metodama nastave. Lekcije su vrlo lepo ilustrovane video zapisima.
Testovi nisu teski.
Sve u svemu, seminar vredi pohadjati.
Ocekujem da cete i u narednoj skolskoj godini osmisliti i akreditovati neki slican seminar.
 Pozdrav,
Sinisa Puzic
OS "Sveti Sava" Nis

Postovani !
Zadovoljna sam seminarom i ovakvim nacinom pohadjanja ( imam malu decu tako da mi je vreme luksuz ). Na ovaj nacin sam mogla da pohadjam casova u vreme kad je to meni odgovaralo. Lekcije su korektno obradjene, samo imam zamerku kod polaganja prvih 19 lekcija. Nisam dobijala pitanja nakon sto kliknem continue, vec samo ponudjene odgovore, tako da cesto nisam znala na sta odgovaram( posebno pitanja tipa da-ne ). Na krajnjim lekcijama su se pojavila i pitanja tako da je bilo veoma jednostavno preci lekcije. U svakom slucaju mislim da vredi posetiti seminar.
Da li uverenja saljete na kucnu adresu ili na skolu?
Srdacan pozdrav Olivera Matic

Postovani,
Jako sam se obradovala kada sam saznala da se i kod nas organizuju ovakvi seminari, posto sam ja od 2002 god tutor tj voditelj medjunarodnih online kurseva MMF a od ove godine i MMFPASCH kurseva za profesore nemackog jezika.Sadrzaj i nacin prikazivanja lekcija je zanimljiv, jedino mi je zao sto nije bilo zadataka primenljivih u praksi tj u nasoj nastavi. Npr sastavljanje testova, prezentacija,  ... itd Mislim da je ovakav nacin pohadjanja seminara savremen i trebao bi da bude obavezan za sve nastavnike. S prijateljskim pozdravima
Tinde Kadar

Postovani,
Sadrzaj i nacin prikazivanja lekcija je jako interesantan, narocito su mi se dopale kreator folije, posto sam ja profesor biologije i nasla sam jako puno materijala.
Ovakav nacin pohadjanja seminara mi se jako svidja i bilo pozeljno da ih sto vise nastavnika upozna.
Srdacan pozdrav
Magdolna Mesman

Mogu samo sve najbolje da vam kažem.Dosta korisnih informacija na pristupačan  način!Najznačajnije je što nas ne obaveuje i prisiljava da ga radimo u tačno odredjeno vreme.
Vrlo rado bih se priključila i drugim sličnim akcijama,bez obzira da li su akreditovane ili ne.
Veliki pozdrav Markovic Ljubica

Poštovani,
Dopao mi se Vaš seminar, saznala sam puno toga o savremenim multimedijalnim hardverima i softverima, kaoi o njihovim osobinama i mogućnostima. Način prikazivanja lekcija je odličan, tekstovi su jasni i razumljivi, filmovi takođe. Mislim da je ovaj način pohađanja seminara daleko bolji od klasičnih oblika održavanja istih, mnogo sam uštedela na vremenu i novcu, uz činjenicu, da sam mogla i više puta pogledati film, odnosno pročitati tekstualne sadržaje.Molila bih Vas, ako ćete odžati seminar sličnog karaktera i oblika, pošaljite mi obaveštenje sa bitnim informacijama na moju mail-adresu.
 Sa poštovanjem:                    Laura Gergely
Smatram da je prva vrednost vasega semenira to sto ga mogu pohadjati kada to meni odgovara i iz svoje kuce. Samim tim smatram da je originalan i poucan i otvara nove vidike za osavremenjivanje nastave.
Prikaz lekcija je jasan i lako sam se snalazila i u prelazenju lekcija i u resavanju testova.
Dosta toga sam naucila iz ovog seminara ali jedini problem je da li cu biti u mogucnosti da to sprovedem u praksu u skorije vreme, tj. kada ce se stvoriti uslovi da u skoli imamo takve multimedijalne ucionice.
Jelena Mitrovic

Izuzetno sam zadovoljna prezentacijama i nacinom rada i pohadjanja seminara. Iskreno se nadam da cete i naredne godine ponuditi nesto slicno.
Sve pohvale. Sanela Tarana

Dati sadržaji su dobro odabrani, na zanimljiv i stručan način prezentovani i prilagođeni različitim nivoima informatičkih znanja. Iz tih razloga savladavanje seminara nije bilo ''smorno'', već sam svaku lekciju brzo prelazila i iz svake naučila nešto novo. Jedini ''nedostatak'' posle obrađenih lekcija i oduševljenja novim tehnologijama rada(''smart board'' tabla, različiti programi ''Kreator folija'' itd.) je bio realna materijalna situacija u našim školama i saznanje da u bliskoj budućnosti tako nešto neću koristiti. Meni lično je odgovarao ovaj vid seminara, jer daje mogućnost da se, u vreme koje meni odgovara, stručno usavršavam pored mnogobrojnih obaveza koje nameće svakodnevni život. U svakom slučaju, vredi ga posetiti i nadam se da ćete i dalje organizovati seminare na ovaj način. Dusan As
Moram da iskoristim priliku da pohvalim ovaj seminar na kojem sam naucila mnogo vise nego sto sam ocekivala i da vas obavestim da cu ga rado preporuciti kolegama.

Pozdrav,
Bojana Jevtic
Karlovacka gimnazija

Sa velikim zadovoljstvom hoću da vam prenesem svoje oduševljenje kao što ga prenosim i svojim kolegama kojima se ovakav način praćenja seminara i načina za usavršavanje čini "strašan" jer još uvek nisu spremni za korišćenje nove tehnologije u nastavi. Nasuprot njima ima i onih koji dele moje mišljenje i oduševljenje i tokom praćenja seminara na odmorima smo zajedno sa oduševljenjem prepričavali utiske o predavanjima i testovima. Volela bih da je više ovakvih seminara jer su po mom mišljenju prednosti mnogobrojne od praktičnih (ušteda vremena, odlazak i povratak do mesta održavanja seminara, vreme prilagođeno potrebama, odnosi se na bilo koje vreme u toku dana i noći, porodica ništa kao ni posao ne trpe, nema izostajanja...) do i onih drugih da su zanimljivija predasvanja za praćenje kao i mogućnost ponavljanja istih.
Zamolila bih Vas za neku sugestiju jer ja pripremam čas (jer vodim prvi razred) iz srpskog jezika gde bih koristila vaš CD za prezentaciju i sistematizaciju gradiva iz obrade slova , CD Bukvar. Pa bih volela da mi date neki savet na koji bih način mogla realizovati ovakav čas kako bi mogao biti zanimljiv deci a pokazati i kolegama da se može iskoristiti CD u nastavi...
Hvala Vam unapred i pozdrav!
S poštovanjem,
Katarina Prvulovic

U cilju evaluacije zavrsenog seminara  mogu recei da su prezentovani nastavni sadrzaju dosta dobri, edukativnog su karaktera sa svim potrebnim novinama sto se od seminara I ocekuje.U cilu poboljsanja ucenja na daljinu mogi reci da je potrebno mozda ukljuciti i neki test znanja koji je vremenski ogranicen ili deo sa negativno bodovanim pitanjima. u celini sam pobornik ovakve vrste seminara I ucenja na daljinu. Jer sam se i za vreme studiranja bavio tom tematikom , cak i iyradjivao pomenute vrste testova. Nacin ovakvog ucenja je efikasniji ,dinamicniji I interesantniji za korisnika. Mozda treba razmisljati iomogucnosti zadavanja nekog prakticnog primera koji bi se realizovao u nekom od pomenutih programa. Kao nastavnik predmetne nastave dosta koristim pomenuta nastavna sredstva u ovom seminaru.
U ocekivanju buduce saradnje srdacan pozdrav Mladjan
Nikolic

Read 3710 times

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

Preporuka za nastavnike

 • Namena programa (za predavače)
  Namena programa (za predavače)

  Pogledajte kako Vam Multisoft može pomoći u pripremi i izvođenju nastave. Ovde ćemo nabrojati sve programe koje možete koristiti (po predmetima i uzrastima)

 • My Book Machine
  My Book Machine

  UDAHNITE ŽIVOT KNJIGAMA - Kreirajte pripreme za čas, mesečne ili godišnje planove, pomoćna nastavna sredstva, uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. Uz MBM Editor one neće imati samo tekstove i statične ilustracije već će biti „žive“, pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka iz drugim programima, animacija, objekata ili celih Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka. Naučite i učenike da kreiraju svoje knjige. U nastavku teksta otvorite neku od MBM knjiga ili pogledajte primer "pisanja" knjige.

 • Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)
  Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)

  O Kreatoru Folija i Digitalnim folijama znate već putno, a ovde ćemo samo objasniti cene i moguću uštedu.

  SVE CENE POGLEDAJTE U NASTAVKU TEKSTA...

 • Vesela nauka - testiranje u računarskim učionicama
  Vesela nauka - testiranje u računarskim učionicama

  Iskoristite već postojećih 10.000 zadataka iz matematike, gramatike i sveta oko nas za niže rezrede osnovne škole i za par trenutaka napravite test koji će učenici raditi u računarskoj učionici. U ovom slučaju ni vama, a ni đacima nije potrebno računarsko iskustvo!

 • Šta o on-line seminaru kažu Vaše kolege

  U ovom tekstu kopirali smo apsolutno sve tekstove (mailove) koje smo dobili od polaznika on-line seminara "Da svaka učionica bude multimedijalna" koji je ujedno i bio prvi seminar ove vrste (održan pre skoro 10 godina). Seminar je, dok nije bio ugašen, za mesec dana završilo preko 700 zadovoljnih nastavnika.