fbpx

Za predavače

Children categories

My Book Machine

UDAHNITE ŽIVOT KNJIGAMA - Kreirajte pripreme za čas, mesečne ili godišnje planove, pomoćna nastavna sredstva, uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. Uz MBM Editor one neće imati samo tekstove i statične ilustracije već će biti „žive“ - pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka iz drugih programa, animacija, Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka. A zatim naučite i učenike da kreiraju svoje knjige.

 1. ubacite tekst i puno različitih medija u samo jednu datoteku (MBM KNJIGU)
 2. zapamtite je na disku, serveru ili MBM Oblaku
 3. podelite (šerujte) po volji
 4. i one će moći da se čitaju na svakom računaru, tabletu i telefonu

Na stranicama ovog sajta možete pročitati o svim priznanjima koja smo dobili za ovaj projekat, a sve o programu pročitajte na našem specijalizovanom sajtu www.mybookmachine.rs

View items...

Kreator Folija

Multisoft vam u XXI veku nudi novi način prezentacije svojih predavanja. Komplet programskih alata (Kreator Folija i Projektor Folija) uz video projektor, koristeći sve prednosti informatičkog doba, lako može zameniti klasične grafoskope koje ste koristili decenijama. Ali uz puno prednosti. Unapredite predavanja i vežbe uz pomoć pomenutih programa i Multisoftovog velikog skupa već urađenih folija, namenjenih kako različitim predmetima, tako i različitim uzrastima.

Kreator Folija je računarski program koji Vam daje mogućnost profesionalnog praviljenja folija koje ćete koristiti na časovima. Program je uz menije i brojna pomoćna objašnjenja na maternjem jeziku lak za korišćenje i samim početnicima. Folije koje korisnici kreiraju, ili samo koriste na časovima, su nova, ali dosta efikasnija, verzija već poznatih i korišćenih providnih i preklapajućih folija na grafoskopima, uređajima koji su obeležili moderna predavanja u drugoj polovina XX veka. Danas se slične folije, samo u digitalnoj formi, kreiraju na računarima kombinacijom fotografija, ilustracija, grafičkih simbola i teksta.

View items...

Digitalne Folije

Brže, bolje, lepše, jeftinije - umesto grafoskopa

Za sve nastavnike smo pripremili veliki broj diskova sa folijama koje su jeftinije od onih koje koristite sa grafoskopima. I sigurni smo da će diskovi iz fizike, hemije, biologije, matematike i drugih prirodnih, ali i društvenih, predmeta olakšati i unaprediti nastavu u našim školama. Nove folije pravite koristeći Kreator Folija, a sve folije "puštate" programom Projektor Folija. Projektor Folija je besplatan program i dobijate ga uz svaki kupljen paket gotovih folija iz bilo kog predmeta. Uz većinu diskova sa pripremljenim folijama dobijate i pripreme za predavanja u pdf formatu, a na nekim čak i pripremljene testove. Kupovinom diskova škola dobija licencu za korišćenje i prepravljanje folija isključivo za svoje potrebe na svim računarima u školi. Na svakom disku se nalaze i filmovana objašnjenja korišćenja Kreatora Folija i Projektora Folija.

View items...

Seminari

Multisoft je tokom školske 2008/2009. školske godine održao više sesija akreditovanog seminara "Da svaka učionica bude multimedijalna" (kod Zavoda smo konkurisali za još jedan semiar - "Kontrola rada u računarskim učionicama", ali za njega nismo dobili akreditaciju).

U drugom polugodištu iste školske godine, postavili smo i Internet verziju istog seminara, ali smo nakon nekoliko meseci dobili preporuku da prekinemo sa obukom putem Interneta, jer se korišćenja Interneta u obrazovanju prosvetnih radnika planira tek za nekoliko godina. Ipak, na našim stranicama možete pogledati evaulacije koje smo dobili tokom rada na Internetu (što će opet pokazati da je prestanak obuke putem Interneta kardinalna greška).

View items...

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

Preporuka za nastavnike

 • Namena programa (za predavače)
  Namena programa (za predavače)

  Pogledajte kako Vam Multisoft može pomoći u pripremi i izvođenju nastave. Ovde ćemo nabrojati sve programe koje možete koristiti (po predmetima i uzrastima)

 • My Book Machine
  My Book Machine

  UDAHNITE ŽIVOT KNJIGAMA - Kreirajte pripreme za čas, mesečne ili godišnje planove, pomoćna nastavna sredstva, uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. Uz MBM Editor one neće imati samo tekstove i statične ilustracije već će biti „žive“, pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka iz drugim programima, animacija, objekata ili celih Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka. Naučite i učenike da kreiraju svoje knjige. U nastavku teksta otvorite neku od MBM knjiga ili pogledajte primer "pisanja" knjige.

 • Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)
  Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)

  O Kreatoru Folija i Digitalnim folijama znate već putno, a ovde ćemo samo objasniti cene i moguću uštedu.

  SVE CENE POGLEDAJTE U NASTAVKU TEKSTA...

 • Vesela nauka - testiranje u računarskim učionicama
  Vesela nauka - testiranje u računarskim učionicama

  Iskoristite već postojećih 10.000 zadataka iz matematike, gramatike i sveta oko nas za niže rezrede osnovne škole i za par trenutaka napravite test koji će učenici raditi u računarskoj učionici. U ovom slučaju ni vama, a ni đacima nije potrebno računarsko iskustvo!

 • Šta o on-line seminaru kažu Vaše kolege

  U ovom tekstu kopirali smo apsolutno sve tekstove (mailove) koje smo dobili od polaznika on-line seminara "Da svaka učionica bude multimedijalna" koji je ujedno i bio prvi seminar ove vrste (održan pre skoro 10 godina). Seminar je, dok nije bio ugašen, za mesec dana završilo preko 700 zadovoljnih nastavnika.