fbpx

Rolingstonsi - prvih 50+ godina (ver. 2019)

Rate this item
(2 votes)

1.300 din - 30%

900 din

stonsi omotPogledajte pedesetogodišnju istoriju benda, biografije muzičara, proverite kada su i gde svirali (od prvog koncerta u Marquee Club-u 1962. godine pa sve do poslednje turneje), šta su svirali na koncertima u Zagrebu, Beču, Budimpešti, Altamontu..., kada su izdavali singlove i albume i ko je na njima svirao, preslušajte semplove apsolutno svih snimaka (neke i u više verzija), naučiti sve tekstove, pogledajte fotografije sa turneja i iz privatnog života (preko 800 ilustracija), video snimke sa prvih nastupa u klubovima i TV emisijama, nezaboravnih spotova i njihovih najnovijih turneja, pročitajte i pikanterije iz života članova benda, njihove izjave i komentare njihovih kolega.

 

 • Istorija benda
 • Biografije
 • Izjave
 • 800 fotografija
 • Svi singlovi
 • Svi albumi
 • Tekstovi svih pesama (preko 360)
 • 460 zvučnih zapisa (230 minuta)
 • Spisak svih koncerata
 • 60 minuta filmskih zapisa

O programu

Na novom izdanju iz edicije Velikani su radili ostrašćeni ljubitelji benda, tako da je ovaj CD-ROM mnogo više od pukog prepričavanja.

Tačno 12. jula 2012. godine, 50 godina od prvog nastupa grupe u londonskom klubu Marquee, objavili smo novu verziju programa. Međutim, Stonsi nas uvek iznenađuju, a mi ih konstantno pratimo :)

"Novo izdanje iz edicije Velikani kompanija Multisoft je posvetila legendarnom rok sastavu Rolling Stones. U godini kada nam Stonsi konačno dolaze „na noge”, opsežna multimedijalna prezentacija stiže kao poručena – da starije ljubitelje roka vrati u bezbrižno vreme kada je najveći problem bio odvojiti novac za novu ploču, a mlađe da pobliže upozna s radom jedne od najvećih muzičkih grupa svih vremena i „filozofijom” uz koju su odrastali njihovi roditelji.

Rolingstonsi je nesumnjivo jedna od najobimnijih elektronskih monografija o popularnom bendu koja se može naći u svetu. Ovu tvrdnju potkrepljuje činjenica da su na disku popisani svi koncerti, od prvog u klubu Marquee 1962. godine, do poslednjih u Kini i Beogradu, kao i lista svih singlova, uključujući sve verzije Brown Sugara i ostalih pesama – praktično, kompletan opus na jednom mestu. Osim tekstova, sličica albuma i članova grupe, multimedijalne komponente obuhvataju i video-odlomke starih i novih koncerata, od onih u Hajd parku i Altamontu do nekih nastupa koji su se odigrali poslednjih godina. Tu su i reči svih pesama i obilje background podataka kojima će se ljubitelji Stonsa prosto „hraniti”.

Sadržaj diska čine istorijat benda, biografija svakog člana koja uključuje i pikanterije iz privatnog života, izjave, više od 800 fotografija, reprodukcije omota i tekstova za 50 singlova i 50 albuma s kompletnom diskografijom, tekstovi preko 360 pesama sa imenima muzičara, 460 zvučnih zapisa pesama i oko 20 minuta video-materijala. Program je sistematizovan i tehnički sjajno uobličen, jednostavno se koristi, a zahvaljujući atraktivnom grafičkom okruženju prijatan je i za oko.

Multimedijalna prezentacija je deo opsežnijeg projekta posvećenog Rolingstonsima, čiju okosnicu čini sajt www.rolingstonsi.com, namenjen onima koji su svojevremeno umeli da potroše celokupnu ušteđevinu da bi išli na koncert najveće rokenrol grupe na svetu. Na sajtu će biti objavljivani tekstovi posetilaca ranijih koncerata, poznatih ličnosti, kritičara i drugih ljubitelja Stonsa. Tu je i velika galerija koju posetioci koncerata mogu da upotpune svojim fotografijama."

Svet kompjutera


Kao ilustraciju koliko podataka ima na disku u prilogu se nalazi deo teksta samo za 1965. godinu:

izgled programa Rolling StonesStonsi u 1965. godini nastavljaju da osvajaju svet. Tako su "osvojili" i (Kanadu, veliki deo Evrope, Australiju, Novi Zeland i Singapur. Pored brojnih nastupa, u SAD izdaju treći, četvrti i peti album, dok u Britaniji tek drugi. U Engleskoj zato praše po klubovima, televizijama. Brian-ova devojka, glumica i model Anita Pallenberg ih upoznaje sa brojnim glumcima i umetnicima dok producent primorava Mick-a i Keith-a da sami komponuju (što će se pokazati kao pun pogodak, ali kao malu promenu muzičkog stila i početak neslaganja sa Brian-om). Polako zapostavljanje Brian-a (do tada idejnog vođe), tera ga ka najjačim drogama kojima će ostati "veran" do svoje prerane srmti. Anita iste godine započinje vezu sa Keith-om koja traje deceniju, a kroz koju ima i veliki uticaj na muziku.

Najvažniji datumi u 1965. godini

rolingstonsi - rani radovi6.-8. januar - prvi koncerti u Irskoj, u Dablinu i Korku
15. januar - u Velikoj Britaniji izlazi drugi album - The Rolling Stones No. 2 (1965)
21. januar - stigli na svoju prvu turneju u Australiju; drže konferenciju za štampu u Sidneju
22.-29. januar - prvi koncerti u Australiji (Sidnej, Brizbejn i Melburn)
29. januar - gostovanje u TV emisiji Big Beat '65.
1.-8. februar - prvi koncerti na Novom Zelandu (Christchurch, Invercargill, Dunedin, Auckland i Wellington)
13. februar - u SAD izlazi treći album, The Rolling Stones, Now!
16. februar - prvu turneju po Australiji završavaju prvim koncertom na stadionu Badminton u Singapuru
26. februar - u Velikoj Britaniji izlazi singl The Last Time

kasniji radovi rolling stones

13. mart - u SAD izlazi singl The Last Time
26. mart - 2. april - prva turneja po Skandinaviji. Prvi konceti su u Odensi i Kopenhagenu (Danska), zatim u Gotenburgu i Stokholmu (Švedska). Na probi u Odensi, Bill Wyman se onesvestio od elektriciteta koji su mu preneli Mick Jagger i Brian Jones
11. april - koncert u okviru New Musical Express' Poll Winners Concert-u Empire Pool (Vembli) na kome između ostalih nastupaju i Bitlsi i Animalsi; Rolingstonsi zatvaraju prvi deo programa, a Bitlsi drugi.
23.-26. april - prvi put nastupaju u Kanadi (Montreal, Otava, Toronto i London - Ontario)6. jun - u SAD izlazi singl (I Can't Get No) Satisfaction
11. jun - u Velikoj Britaniji izlazi živi EP - Got Live IF You Want It!
24.-29. jun - Prvi nastupi u Norveškoj (Oslo) i Finskoj (Pori)
26. jul - prvi susret sa menadžerom Allein Klein-om (na Jagger-ov 22. rođendan)
29. jul - potpisan novi ugovor sa Decca Records u Londonu
30. jul - u SAD izlazi četvrti album, Out of Our Heads
20. avgust - singl (I Can't Get No) Satisfaction izlazi u Velikoj Britaniji
11.-17. septembar - prvi nastupi u Zapadnoj Nemačkoj i Austriji
24. septembar - izlazi britanska verzija albuma Out of Our Heads
25. septembar - u SAD izlazi singl Get Off of My Cloud
22. oktobar - singl Get Off of My Cloud izlazi u Velikoj Britaniji
4. decembar - u SAD izlazi peti album, December's Children (and Everybody's)

U 1965. godini Stonsi su imali pet singlova sa preko milion prodatih primeraka, kao i tri albuma sa sličnim tiražom.

"(I Can't Get No) Satisfaction" - prvi singl broj jedan u SAD
Čuvena (I Can't Get No) Satisfaction je bila i čuveni singl iz 1965. godine. Veliki hit se nije nalazio na britanskom albumu, jer Britanci nemaju običaj ubacivanja hit-singlova u albume. Sa obe strane Antlantika bila je na vrhu. Ekstremno nekonvencijalnu pesmu sa pozivom na borbu protiv establišmenta i seksualno sugestivnom lirikom prihvatili su brojni socijalni i politički pokreti. Mick je jednom rekao: "Bolje da budem mrtav nego da pevam Satisfaction u četrdeset petoj!" Koliko ima danas godina?

As Tears Go By
Jednu od prvih kompozicija dueta Jagger/Richards, njihov tadašnji menadžer Andrew Loog Oldham daje pevačici Marianne Faithfull i ona je objavljuje umesto na B, na A strani singla. Stonsi tada još nisu bili poznati po baladama i nisu želeli da rizikuju.

Get Off of My Cloud

Album - The Rolling Stones No. 2
Album skoro sličnog sadržaja kao američki 12 X 5 (izuzeci su Everybody Needs Somebody To Love , You Can't Catch Me , Down The Road a Piece, What A Shame i Pain In My Heart) izlazi sredinom januara. Postiže uspeh i potpomaže njihovu turneju širom sveta.

Album - The Rolling Stones, Now!
Na inicijativu američkih distributera iz London Records, Stonsi već 22. februara 1965. godine izdaju i svoj treći album. I opet velika pometnja, ali opet i veliki uspeh. Naime, album je sadržao 7 pesama sa albuma The Rolling Stones No. (1965) i nekoliko pesama koje će se pojaviti nekoliko meseci kasnije na britanskoj verziji albuma Out of Our Heads (1965). Pesma Little Red Rooster je već bila veliki hit u Britaniji, a Surprise, Surprise se neće još nekoliko godina objaviti u Britaniji. Četiri pesme je potpisao kantautorski tandem Mick Jagger i Keith Richard (koji je iz prezimena, sve do 1978. godine, izbacio slovo "s"). Album postaje zlatan i stiže do 5 mesta top liste. Ovo je album koji je najslabije rangiran od svih albuma izašlih u SAD. Stigao je "samo" do 5. mesta.

Album - EP - got LIVE if you want it!
Sa uvodom gde fanovi viču “...we want the stones...” i samo nekoliko pesama odsviranih uživo, maksi-singl ili mini-LP je mnogo kvalitetniji nego istoimeni album objavljen u SAD naredne godine.

Album - Out of Our Heads
Treći album objavljen u Britaniji, a četvrti u SAD pod istim nazivom se značajno razlikuju. Sa omotom koji je bio alternativa albumu 12 X 5 (1964), album je mešavina snimaka iz studija u poslednjih 6 meseci kao što je već objavljen hit-singl The Last Time sa snimcima kao što je (I Can't Get No) Satisfactionsa samo u Britaniji objavljenog EP - got LIVE if you want it! (1965). Na talasima obožavane Satisfaction Stonsi po prvi put postaju broj 1 u SAD, a album postaje platinasti. A u Britaniji je sasvim drugačije, jer nakon snimanja novih pesama u septembru Stonsi iz albuma izbacuju žive snimke, a ubacuju nove snimke koji će se u SAD pojaviti tek na albumu December's Children (And Everybody's) (1965). Ujedno je bio i poslednji britanski album gde Stonsi sviraju ritam i bluz pesme drugih kompozitora (uskoro se Jagger i Richard profilišu kao sjajni kompozitori). Ali i prvi njihov album koji se nije popeo na prvo mesto top liste (sprečio ga album Help! grupe Beatles).

Album - December's Children (And Everybody's)

Peti album u SAD Stonsi objavljuju krajem 1965. godine. Na njemu se, pored ranih radova iz 1963. i 1964. godine (sa britanske verzije albuma Out of Our Heads i sa dva EP - The Rolling Stones i Got LIVE if you want it!), nalaze i dvodnevni snimci koje su Stonsi snimili krajem snimanja albuma Out of Our Heads, kao i snimak novog singla Get Off of My Cloud. Album je stigao do 4. mesta i još jednog zlatnog tiraža.

Turneja - 1965.

Trčeći od studija do studija (London, Liverpul, Mančester, Los Anđeles, Čikago) čak iznajmljuju avion i iz Los Anđelosa lete u Australiju na tri dobrotvorna koncerta. Odmah zatim sviraju na Novom Zelandu i u Singapuru. Sviraju i u SAD, Nemačkoj i Švajcarskoj. Te godine imaju po dve rasprodate turneje u SAD, Britaniji i Skandinaviji.

Irska (kratka) Turneja 1965.

6. januar 1965. - Belfast, Northern Ireland
6. januar 1965. - Belfast, Northern Ireland
7. januar 1965. - Dublin, Northern Ireland
7. januar 1965. - Dublin, Northern Ireland
8. januar 1965. - Cork, Ireland
8. januar 1965. - Cork, Ireland

Australijska i Turneja po Dalekom Istoku 1965.

22. januar 1965. - Sydney, Australia
22. januar 1965. - Sydney, Australia
23. januar 1965. - Sydney, Australia
23. januar 1965. - Sydney, Australia
23. januar 1965. - Sydney, Australia
25. januar 1965. - Brisbane, Australia
25. januar 1965. - Brisbane, Australia
26. januar 1965. - Brisbane, Australia
26. januar 1965. - Brisbane, Australia
27. januar 1965. - Sydney, Australia
27. januar 1965. - Sydney, Australia
28. januar 1965. - St. Kilda, Australia
28. januar 1965. - St. Kilda, Austral
29. januar 1965. - St. Kilda, Australia
29. januar 1965. - St. Kilda, Australia
29. januar 1965. - St. Kilda, Australia
1. februar 1965. - Christchurch, New Zealand
1. februar 1965. - Christchurch, New Zealand
2. februar 1965. - Invercargill, New Zealand
2. februar 1965. - Invercargill, New Zealand
3. februar 1965. - Dunedin, New Zealand
3. februar 1965. - Dunedin, New Zealand
6. februar 1965. - Auckland, New Zealand
6. februar 1965. - Auckland, New Zealand
6. februar 1965. - Auckland, New Zealand
8. februar 1965. - Wellington, New Zealand
8. februar 1965. - Wellington, New Zealand
10. februar 1965. - St. Kilda, Australia
10. februar 1965. - St. Kilda, Australia
12. februar 1965. - Adelaide, Australia
12. februar 1965. - Adelaide, Australia
13. februar 1965. - Perth, Perth
13. februar 1965. - Perth,
13. februar 1965. - Perth, Australia
16. februar 1965. - Singapore, Singapore
16. februar 1965. - Singapore, Singapore
12. mart 1965. - Leicester,

Šesta Britanska Turneja 1965.

5. mart 1965. - London, Edmonton, England
5. mart 1965. - London, Edmonton, England
6. mart 1965. - Liverpool, England
6. mart 1965. - Liverpool, England
7. mart 1965. - Manchester, England
7. mart 1965. - Manchester, England
8. mart 1965. - Scarborough, England
8. mart 1965. - Scarborough, England
9. mart 1965. - Sunderland,
9. mart 1965. - Sunderland, England
10. mart 1965. - Huddersfield, England
10. mart 1965. - Huddersfield, England
11. mart 1965. - Sheffield, England
11. mart 1965. - Sheffield, England
12. mart 1965. - Leicester, England
13. mart 1965. - Rugby, England
13. mart 1965. - Rugby, England
14. mart 1965. - Rochester, England
14. mart 1965. - Rochester, England
15. mart 1965. - Guildford, England
15. mart 1965. - Guildford, England
16. mart 1965. - Greenford, England
16. mart 1965. - Greenford, England
17. mart 1965. - Southend, England
17. mart 1965. - Southend, England
18. mart 1965. - Romford, England
18. mart 1965. - Romford, England

Turneja - Danska, Švedska, Francuska 1965.

26. mart 1965. - Odense, Denmark
26. mart 1965. - Odense, Denmark
28. mart 1965. - Copenhagen, Denmark
28. mart 1965. - Copenhagen, Denmark
31. mart 1965. - Gothenbrg, Sweden
31. mart 1965. - Gothenbrg, Sweden
1. april 1965. - Stockholm, Sweden
1. april 1965. - Stockholm, Sweden
16. april 1965. - Paris, France
17. april 1965. - Paris, France
18. april 1965. - Paris, France

Treća Severnoamerička Turneja 1965.

23. april 1965. - Montreal, Canada
24. april 1965. - Ottawa, Canada
25. april 1965. - Toronto, Canada
26 april 1965. - London, Canada
29 april 1965. - Albany, USA
29 april 1965. - Albany, USA
30 april 1965. - Worcester, USA
1. maj 1965. - New York City, USA
1. maj 1965. - Philadelphia, USA
4. maj 1965. - Statesboro, USA
5. maj 1965. - Atlanta, USA
6. maj 1965. - Clearwater, USA
7. maj 1965. - Birmingham, USA
8. maj 1965. - Jacksonville, USA
9. maj 1965. - Chicago, USA
14. maj 1965. - San Francisco, USA
15. maj 1965. - San Bernadino, USA
16. maj 1965. - Long Beach, USA
17. maj 1965. - San Diego, USA
22. maj 1965. - San Francisco, USA
22. maj 1965. - Sacramento, USA
28. maj 1965. - New York City, USA
29. maj 1965. - New York City, USA
29. maj 1965. - New York City, USA

Turneja - Škotska i Skandinavja 1965.

15. jun 1965. - Glasgow, Scotland
15. jun 1965. - Glasgow, Scotland
16. jun 1965. - Edinburgh, Scotland
16. jun 1965. - Edinburgh, Scotland
17. jun 1965. - Aberdeen, Scotland
17. jun 1965. - Aberdeen, Scotland
18. jun 1965. - Dundee, Scotland
18. jun 1965. - Dundee, Scotland
24. jun 1965. - Oslo, Norway
24. jun 1965. - Oslo, Norway
25. jun 1965. - Pori, Finland
26. jun 1965. - Copenhagen, Denmark
26. jun 1965. - Copenhagen, Denmark
29. jun 1965. - Malmö, Sweden
29. jun 1965. - Malmö, Sweden

Sedma Britanska Turneja 1965.

16. jul 1965. - Exeter, England
16. jul 1965. - Exeter, England
17. jul 1965. - Portsmouth, England
17. jul 1965. - Portsmouth, England
18. jul 1965. - Bournemouth, England
18. jul 1965. - Bournemouth, England
25. jul 1965. - Great Yarmouth, England
25. jul 1965. - Great Yarmouth, England
26. jul 1965. - Leicester, England
26. jul 1965. - Leicester, England
1. avgust 1965. - London, England
1. avgust 1965. - London, England
22. avgust 1965. - Scarborough, England
22. avgust 1965. - Scarborough, England
24. septembar 1965. - London, Finsbury Park, England
24. septembar 1965. - London, Finsbury Park, England
25. septembar 1965. - Southampton, England
25. septembar 1965. - Southampton, England
26. septembar 1965. - Bristol, England
26. septembar 1965. - Bristol, England
27. septembar 1965. - Cheltenham, England
27. septembar 1965. - Cheltenham, England
28. septembar 1965. - Cardiff, England
28. septembar 1965. - Cardiff, England
29. septembar 1965. - Shrewsbury, England
29. septembar 1965. - Shrewsbury, England
30. septembar 1965. - Hanley, England
30. septembar 1965. - Hanley, England
1. oktobar 1965. - Chester, England
1. oktobar 1965. - Chester, England
2. oktobar 1965. - Wigan, England
2. oktobar 1965. - Wigan, England
3. oktobar 1965. - Manchester,
3. oktobar 1965. - Manchester, England
4. oktobar 1965. - Bradford, England
4. oktobar 1965. - Bradford, England
5. oktobar 1965. - Carlisle, England
5. oktobar 1965. - Carlisle, England
6. oktobar 1965. - Glasgow, Scotland
6. oktobar 1965. - Glasgow, Scotland
7. oktobar 1965. - Newcastle, England
7. oktobar 1965. - Newcastle, England
8. oktobar 1965. - Stockton-on-Tees, England
8. oktobar 1965. - Stockton-on-Tees,
9. oktobar 1965. - Leeds, England
9. oktobar 1965. - Leeds, England
10. oktobar 1965. - Liverpool, England
10. oktobar 1965. - Liverpool, England
11. oktobar 1965. - Sheffield, England
11. oktobar 1965. - Sheffield, England
11. oktobar 1965. - Sheffield, England
12. oktobar 1965. - Doncaster, England
12. oktobar 1965. - Doncaster, England
13. oktobar 1965. - Leicester, England
13. oktobar 1965. - Leicester, England
14. oktobar 1965. - Birmingham, England
14. oktobar 1965. - Birmingham, England
15. oktobar 1965. - Cambridge, England
15. oktobar 1965. - Cambridge, England
16. oktobar 1965. - Northampton, England
16. oktobar 1965. - Northampton, England
17. oktobar 1965. - ?, England
17. oktobar 1965. - London, Tooting, England

spisak nastupa na turnejama

Turneja - Irska, V. Britanija, Nemačka, Austrija 1965.

3. septembar 1965. - Dublin, Ireland
3. septembar 1965. - Dublin, Ireland
4. septembar 1965. - Belfast, Northern Ireland
4. septembar 1965. - Belfast, Northern Ireland
11. septembar 1965. - Münster, Western Germany
11. septembar 1965. - Münster, Western Germany
12. septembar 1965. - Essen, Western Germany
12. septembar 1965. - Essen, Western Germany
13. septembar 1965. - Hamburg, Western Germany
13. septembar 1965. - Hamburg, Western Germany
14. septembar 1965. - Munich, Western Germany
14. septembar 1965. - , Western Germany
15. septembar 1965. - West Berlin, Western Germany
17. septembar 1965. - Vienna, Austria
Četvrta Severnoamerička Turneja 1965.
29. oktobar 1965. - Montreal, Canada
30. oktobar 1965. - Ithaca, USA
30. oktobar 1965. - Syracuse, USA
31. oktobar 1965. - Toronto, Canada
1. novembar 1965. - Rochester, USA
3. novembar 1965. - Providence, USA
4. novembar 1965. - New Haven, USA
4. novembar 1965. - CT, USA
5. novembar 1965. - Boston, USA
6. novembar 1965. - New York City, USA
6. novembar 1965. - Philadelphia, USA
7. novembar 1965. - Newark, USA
10. novembar 1965. - Raleigh, USA
11. novembar 1965. - Raleigh, USA
12. novembar 1965. - Greensboro, USA
13. novembar 1965. - Washington, USA
13. novembar 1965. - Baltimore, USA
14. novembar 1965. - Knoxville, USA
15. novembar 1965. - Charlotte, USA
17. novembar 1965. - Memphis, USA
20. novembar 1965. - Shreveport, USA
21. novembar 1965. - Forth Worth, USA
21. novembar 1965. - Dallas, USA
23. novembar 1965. - Tulsa, USA
24. novembar 1965. - Pittsburgh, USA
25. novembar 1965. - Milwaukee, USA
26. novembar 1965. - Detroit, USA
27. novembar 1965. - Dayton, USA
27. novembar 1965. - Cincinatti, USA
28. novembar 1965. - Chicago,
28. novembar 1965. - Chicago, USA
29. novembar 1965. - Denver, USA
30. novembar 1965. - Phoenix, USA
1. decembar 1965. - Vancouver, Canada
2. decembar 1965. - Seattle, USA
3. decembar 1965. - Sacramento, USA
3. decembar 1965. - Sacramento, USA
4. decembar 1965. - San Jose, USA
4. decembar 1965. - San Jose, USA
5. decembar 1965. - San Diego, USA
5. decembar 1965. - Los Angeles, USA

i sada zamislite još i popise pesama i muzičarima na svim albumima, pa zamislite reči svih pesama, pa zvučne zapise svih oficijelnih pesama, fotografije, delove filmskih zapisa (spotovi i koncerti)... uživaćete!

Additional Info

 • O programu

 • Edicija: Multisoft za decu
 • Opis

 • Cene

 • Školske verzije

 • Preuzimanje i kupovina

 • Recenije

 • Izvod iz recenzija:

   

  Novo izdanje iz edicije Velikani kompanija Multisoft je posvetila legendarnom rok sastavu Rolling Stones. U godini kada nam Stonsi konačno dolaze „na noge”, opsežna multimedijalna prezentacija stiže kao poručena – da starije ljubitelje roka vrati u bezbrižno vreme kada je najveći problem bio odvojiti novac za novu ploču, a mlađe da pobliže upozna s radom jedne od najvećih muzičkih grupa svih vremena i „filozofijom” uz koju su odrastali njihovi roditelji.

  Rolingstonsi je nesumnjivo jedna od najobimnijih elektronskih monografija o popularnom bendu koja se može naći u svetu. Ovu tvrdnju potkrepljuje činjenica da su na disku popisani svi koncerti, od prvog u klubu Marquee 1962. godine, do poslednjih u Kini i Beogradu, kao i lista svih singlova, uključujući sve verzije Brown Sugara i ostalih pesama – praktično, kompletan opus na jednom mestu. Osim tekstova, sličica albuma i članova grupe, multimedijalne komponente obuhvataju i video-odlomke starih i novih koncerata, od onih u Hajd parku i Altamontu do nekih nastupa koji su se odigrali poslednjih godina. Tu su i reči svih pesama i obilje background podataka kojima će se ljubitelji Stonsa prosto „hraniti”.

  Sadržaj diska čine istorijat benda, biografija svakog člana koja uključuje i pikanterije iz privatnog života, izjave, više od 800 fotografija, reprodukcije omota i tekstova za 50 singlova i 50 albuma s kompletnom diskografijom, tekstovi preko 360 pesama sa imenima muzičara, 460 zvučnih zapisa pesama i oko 20 minuta video-materijala. Program je sistematizovan i tehnički sjajno uobličen, jednostavno se koristi, a zahvaljujući atraktivnom grafičkom okruženju prijatan je i za oko.

  Multimedijalna prezentacija je deo opsežnijeg projekta posvećenog Rolingstonsima, čiju okosnicu čini sajt www.rolingstonsi.com, namenjen onima koji su svojevremeno umeli da potroše celokupnu ušteđevinu da bi išli na koncert najveće rokenrol grupe na svetu. Na sajtu će biti objavljivani tekstovi posetilaca ranijih koncerata, poznatih ličnosti, kritičara i drugih ljubitelja Stonsa. Tu je i velika galerija koju posetioci koncerata mogu da upotpune svojim fotografijama.

  Svet kompjutera

 • Rad na programu

Read 4273 times

Image Gallery

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

Preporučeni tekstovi

 • Platite i preuzmite programe
  Platite i preuzmite programe

  Od odluke da kupite multimedijalni obrazovni program, preko downloada i plaćanja, pa sve do njegovog startovanja na vašem računaru može proći samo 5 minuta. Plaćanje možete ostvariti na 2 načina:

 • Namena programa (po uzrastu korisnika)
  Namena programa (po uzrastu korisnika)

  Naši multimedijalni programi su namenjenim različitim grupama. U narednoj tabeli su navedene ciljne grupe za sve naše originalne programe.

  PREDŠKOLCI (VELIKI POPUST)

  PRVACI (VELIKI POPUST)

  DRUGACI (VELIKI POPUST)

  TREĆACI (VELIKI POPUST)

 • Najbolji na Didacti u Hanoveru
  Najbolji na Didacti u Hanoveru

  My Book Machine Editor je proglašen za najbolji obrazovni alat na najvećem evropskom sajmu obrazovanja, Didacta 2015 u Hanoveru, Nemačka.

  Rečenica kojom je žiri završio obrazoloženje glasi: "Žiri čestita MyBookMachine timu na osvajanju nagrade Digita 2015 kao NAJBOLJI OBRAZOVNI ALAT i programu želi veoma veliku distribuciju i upotrebu, baš takvu kakvu zaslužuje!". Celo obrazloženje pročitajte u nastavku teksta.

 • Intelova preporuka za MBM
  Intelova preporuka za MBM

  My Book Machine Editor je postao sastavni deo Intelove IER (Intel Educational Resources) aplikacije za Nemačku u 2015/2016. Ovo je velika pohvala za naš program koji se našao među 7 (sedam) najboljih obrazovnih programa u Nemačkoj. Da napomenemo još i da trenutno radimo i novu verziju još jednog programa (Master Tool) koji se nalazi u ovoj maloj grupi preporučenih programa.