fbpx

Kreator Folija - rad (+ 7 filmova)

Rate this item
(1 Vote)

Na sličan način kako pravite plan predavanja, tako ćete kreirati ili koristiti već kreirane skupove folija klasifikovane po razredima, a u okviru njih po temama (oblastima) i časovima - za jedan čas ćete kreirati jedan ili nekoliko setova folija.

 

 
   

1 Lekcija = 1 Datoteka

kreator srce 300 projektor folija 300

Kako se na času predaje jedna lekcija tako ćemo i u ovom programu, za skup setova folija koje su potrebne za jedan čas, kreirati jednu datoteku, tj. jednu lekciju.

Ovaj skup folija (lekcija) se sastoji iz jednog ili više podskupova folija nazvanih "Setovi folija", a ovi, opet, iz pojedinačnih folija.

Svaka pojedinačna folija može sadržati jednu ili više islustracija sa propratnim tekstovima ili grafičkim simbolima. Karakteristika svake od folija koje pripadaju jednom setu folija je to da mogu da budu providne za ostale folije iz istog seta. Vaše je samo da osmislite predavanje, kreirate prvu foliju iz seta, a zatim i ostale koje će se preklapati preko nje.

Prilikom izrade folija koristićete alate koji su najčešće korišćeni u programima kao što su Corel Draw i Power Point (unos ilustracije, crtanje objekata, unos i formatiranje teksta, ubacivanje novih folija, određivanje dužine trajanja folija ili setova folija, pa čak i uvećanja pojedinih delova u automatskoj prezentaciji...). S tim da menije, objašnjenja, primere i pomoćne ekrane dobijate na maternjem jeziku.

Pamćenje, štampa i slanje elektronskom poštom
Kada završite izradu folija, jednostavno je pamćenjem pripremite za čas i samostalno puštanje, a kao dodatak, možete da je odštampate ili pošaljete elektronskom poštom.

Hijerarhija u organizaciji folija

Ako izuzmemo organizaciju u školi, profesor nekog predmeta imaće ovakvu organizaciju na računaru (od najvećeg skupa do najmanjeg objekta):

 1. Predmet (biologija, hemija, fizika, geografija...)
 2. Razred (5, 6, 7... osnovne ili 1, 2... srednje škole)
 3. Tema (koja se nalazi na jednom ili više diskova označenim rednim brojevima)
 4. Lekcija (koja se nalazi u *.fdv datoteci)
 5. Set folija (jedan od nekoliko u okviru jedne lekcije – datoteke
 6. Folija (jedna od nekoliko providnih koje su programirane u jednom setu folija)
 7. Objekat (tekst)
 8. Objekat (slika)
 9. Objekat (grafika... linija, strelica, figura...)
  * svi ovi objekti, a može da ih ima bezbroj u jednoj foliji leže u odgovarajućim slojevima

Funkcije u Kreatoru Folija

 • unos i formatiranje teksta (klasično kao u Wordu)
 • crtanje linija i strelica (kao u Wordu i Corelu)
 • crtanje geometrijskih figura (kao u Wordu i Corelu)
 • rad sa slojevima (kao u Corelu)
 • grupisanje, crtanje po slojevima (kao u Corelu)
 • formatiranje svih objekata (kao u Corelu)
 • uvoz velikog broja grafičkih formata (bitmapa i viktorskih)
 • uvoz Power Point datoteka (kao bitmape ili vektori)
 • probne prezentacije, štampa i slanje poštom
Read 54688 times

Media

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

Preporučeni tekstovi

 • Platite i preuzmite programe
  Platite i preuzmite programe

  Od odluke da kupite multimedijalni obrazovni program, preko downloada i plaćanja, pa sve do njegovog startovanja na vašem računaru može proći samo 5 minuta. Plaćanje možete ostvariti na 2 načina:

 • Namena programa (po uzrastu korisnika)
  Namena programa (po uzrastu korisnika)

  Naši multimedijalni programi su namenjenim različitim grupama. U narednoj tabeli su navedene ciljne grupe za sve naše originalne programe.

  PREDŠKOLCI (VELIKI POPUST)

  PRVACI (VELIKI POPUST)

  DRUGACI (VELIKI POPUST)

  TREĆACI (VELIKI POPUST)

 • Najbolji na Didacti u Hanoveru
  Najbolji na Didacti u Hanoveru

  My Book Machine Editor je proglašen za najbolji obrazovni alat na najvećem evropskom sajmu obrazovanja, Didacta 2015 u Hanoveru, Nemačka.

  Rečenica kojom je žiri završio obrazoloženje glasi: "Žiri čestita MyBookMachine timu na osvajanju nagrade Digita 2015 kao NAJBOLJI OBRAZOVNI ALAT i programu želi veoma veliku distribuciju i upotrebu, baš takvu kakvu zaslužuje!". Celo obrazloženje pročitajte u nastavku teksta.

 • Intelova preporuka za MBM
  Intelova preporuka za MBM

  My Book Machine Editor je postao sastavni deo Intelove IER (Intel Educational Resources) aplikacije za Nemačku u 2015/2016. Ovo je velika pohvala za naš program koji se našao među 7 (sedam) najboljih obrazovnih programa u Nemačkoj. Da napomenemo još i da trenutno radimo i novu verziju još jednog programa (Master Tool) koji se nalazi u ovoj maloj grupi preporučenih programa.