fbpx

Užice nekad i sad - kritike

Rate this item
(0 votes)

Užički Biro za projektovanje informacionih sistema „Multisoft” izdao je svoj prvi CD-ROM, ujedno i prvu multimedijalnu istoriju jedne regije u našoj zemlji. Disk je rađen po knjizi „Istorija Užica” koju je izdala Kulturno prosvetna zajednica i u kojoj je više stotina autora iznelo svoja saznanja o istoriji Užica. Pored ove knjige korišćeni su i drugi materijali koji su autori prikupljali tokom devetnaestomesečnog rada tako da disk sadrži preko tri hiljade strana teksta, isto toliko fotografija, stodvadeset mapa od kojih su neke interaktivne (poput mape za pronalaženje ulica u gradu), stopedeset tabela, sto minuta zvučnog i dvadesetpet minuta video zapisa.

Istorija Užica na disku je prikazana počev od kamenog doba, od kada potiču najstariju arheološki nalazi sa ovih prostora, pa kroz sve vremenske epohe do najnovijih perioda od prvog svetskog rata do danas. Ovaj poslednji vremenski period je naročito bogat multimedijalnim materijalom. Iz sadržaja diska može se saznati mnogo o stanovništvu, prirodi okoline grada, naseljima, arhitekturi, crkvama i manastirima, saobraćaju, industriji, poljoprivredi, politici, ratovima i drugim zanimljivostima koje se vezuju za Užice i okolinu kroz protekle vekove. Osim istorijskih zapisa disk sadrži i detaljan pregled današnjeg Užica sa geografskim, privrednim, kulturnim, sportskim i drugim aspektima.

Disk je prijatan za pregledanje jer je tehnički veoma dobro urađen i može se meriti sa boljim stranim diskovima. Pored dobrog sistema za pretraživanje pojmova, mogućnosti uvećanja većine fotografija ponuđen je izbor muzike koja prati pregledanje diska - od izvornih motiva do poznatih zabavnih melodija nastalih u Užičkom kraju.

Svet kompjutera

Read 1651 times

Sa njim smo počeli

Najbolji i najpopularniji disk u Srbiji svih vremena - Najbolji disk na Sajmu knjige - Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, Ujedinjene Nacije

 • Platite i preuzmite programe
  Platite i preuzmite programe

  Od odluke da kupite multimedijalni obrazovni program, preko downloada i plaćanja, pa sve do njegovog startovanja na vašem računaru može proći samo 5 minuta. Plaćanje možete ostvariti na 2 načina:

 • My Book Machine
  My Book Machine

  UDAHNITE ŽIVOT KNJIGAMA - Kreirajte pripreme za čas, mesečne ili godišnje planove, pomoćna nastavna sredstva, uputstva ili vežbe za rad na času ili kod kuće. Uz MBM Editor one neće imati samo tekstove i statične ilustracije već će biti „žive“, pune multimedijalnih zapisa, umetnutih podataka iz drugim programima, animacija, objekata ili celih Internet stranica, multimedijalnih vežbi i drugih interaktivnih datoteka. Naučite i učenike da kreiraju svoje knjige. U nastavku teksta otvorite neku od MBM knjiga ili pogledajte primer "pisanja" knjige.

 • Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)
  Digitalne folije i Kreator Folija - Cene (sa velikim popustima)

  O Kreatoru Folija i Digitalnim folijama znate već putno, a ovde ćemo samo objasniti cene i moguću uštedu.

  SVE CENE POGLEDAJTE U NASTAVKU TEKSTA...

 • Namena programa (po uzrastu korisnika)
  Namena programa (po uzrastu korisnika)

  Naši multimedijalni programi su namenjenim različitim grupama. U narednoj tabeli su navedene ciljne grupe za sve naše originalne programe.

  PREDŠKOLCI (VELIKI POPUST)

  PRVACI (VELIKI POPUST)

  DRUGACI (VELIKI POPUST)

  TREĆACI (VELIKI POPUST)

 • Namena programa (za predavače)
  Namena programa (za predavače)

  Pogledajte kako Vam Multisoft može pomoći u pripremi i izvođenju nastave. Ovde ćemo nabrojati sve programe koje možete koristiti (po predmetima i uzrastima)